Wanneer zie ik jou, leuke lezeres, nou eens? Het lijkt me fijn, nuttig en sympathiek om met je van gedachten te wisselen. Om te horen of je mijn sportvasten-blog nou stom of juist heel leerzaam vond? Misschien heb je wel goede nieuwe wandelroutes voor me, of wil je jouw favoriete Riesling eens onder míjn neus schuiven (in plaats van dat ik mijn drank-mening maar op dring). Of wellicht zeg je: “Straatmans houd op met ál die blabla.”

Dat kan. Allemaal. Op donderdagmiddag 14 juni in het Amsterdamse Concertgebouw op het Nouveau Matinee. Thema: De kunst van het genieten.

Hoe we op het idee hiervoor kwamen?

MÁXIMA

Toen we oog in oog stonden met Máxima.

Magisch. Dat was namelijk het moment dat collega Margreet en ik samen met hare koninklijke hoogheid in een ruimte waren. In een imponerend Instituut voor de Tropen, bomvol driehonderd aandachtig luisterende vrouwen (en een verdwaalde man).

Onze koningin hield een vlammende speech over de noodzaak van Finance voor Female entrepeneurs. Ze zag er weer uit om door een ringetje te halen: ravissant gekleed in ’n lichtroze Valentino, elegant staand op hoge hakken.

Zelf had ik die ochtend nog koortsachtig aan mijn uiterlijk gewerkt. Kwam namelijk net terug van een wandelweekend Zweden, en moest even flink door de wasstraat voordat ik H.K.H. onder ogen kon komen.

MAGISCH

Maar dat terzijde, want ik wil vooral even terug naar dat magische. Ja, mimeden Margreet en ik naar elkaar: het Nouveau Matinee moet er komen. Dat samenspel van honderden vrouwen, inspirerende ideeën, verrijkte kennis, ‘verlicht’ naar buiten komen.

NOUVEAU MATINEE DUS

En jullie komen toch ook? 14 juni, het Concertgebouw, Amsterdam. Goede sprekers als Sacha de Boer, Tommy Wieringa, Barbara van Beukering hebben al bevestigd. Meer namen volgen. En verder beloof ik: bijzondere ontmoetingen, motiverende masterclasses én goed haar.

GRAAG TOT ZIENS!

Tot 14 juni!

Claudia Straatmans, Hoofdredacteur Nouveau.

 

BESTEL HIER JE TICKETS

 

Ontzettend blij zijn we dat we prinses Laurentien aan het rijtje inspirerende sprekers kunnen toevoegen.

Als auteur en oprichter van de Missing Chapter Foundation deelt Laurentien de beste levens- en leiderschapslessen uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef, Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn, waarin kinderen CEO's advies geven. 

En ook

De Nouveau Matinee vindt plaats op donderdagmiddag 14 juni in het Amsterdamse Concertgebouw. Andere sprekers deze middag zijn onder anderen Sacha de Boer, Tommy Wieringa en Barbara van Beukering. 

 

BESTEL HIER JE TICKETS

Een inspirerende middag in het Concertgebouw met de vrienden van Nouveau

Op 14 juni is het zo ver. In de prachtige ambiance van het sfeervolle Concertgebouw gaat de Nouveau Matinee van start. Een bruisend evenement, met alle ingrediënten om je een topmiddag te bezorgen!

Donderdag 14 juni 2018 in het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Nouveau Matinee
* Inspireren * Verbinden * Verrijken *

Bestel hier je tickets

Nouveau organiseert in juni een middag vol boeiende lezingen en workshops over onderwerpen die elke lezeres interesseren. ‘De Kunst van het Genieten’ is het thema. Stijlvol, smaakvol, helemaal Nouveau. Met na afloop een fijne borrel om nog eens gezellig na te praten. 

THEMA
De Kunst van het Genieten

Laat je inspireren

Maar liefst zes inspirerende sprekers van naam. Onder wie:

Prinses Laurentien is auteur en oprichter Missing Chapter Foundation. Uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef: ‘Nog Lang en Gelukkig – Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn’ waarin kinderen CEO’s advies geven, deelt ze een aantal levenslessen.

En verder ook nog:

Succesvol fotografe Sacha de Boer bijvoorbeeld, die vertelt hoe zij middenin een  topcarrière als journalist en nieuwslezeres haar passie volgde en de overstap maakte naar fotografie.

Barbara van Beukering, ex-hoofdredacteur Parool, en tegenwoordig bestseller-schrijver vanwege haar boek ‘Kruip nooit achter een geranium’. Hiervoor interviewde ze bekende 50+ vrouwen.

Met een aantal van deze vrouwen, waaronder kunstenares Ans Markus (bekend van de prachtige schilderijen van personen in windsels) en Hedy d'Ancona, deelt Barbara op het podium haar belangrijkste inzichten over gelukkig ouder worden. 

Wie je zeker ook zal inspireren, is filosoof en theoloog Lammert Kamphuis. Hij schreef het boek Filosofie voor een weergaloos leven en weet enorm aanstekelijk en vol humor te vertellen hoe eeuwenoude wijsheid je kan helpen een gelukkig leven te leiden. 

Daarnaast wil je ongetwijfeld de charismatische schrijver en Nouveau-columnist Tommy Wieringa ontmoeten. Wie kan er beter voorlezen uit eigen werk, namelijk zijn Literatuurprijs-kandidaat De Heilige Rita? Vergeet ook je eigen ‘Wieringa’ niet, want wellicht weet je een handtekening van Tommy te scoren.

Zangeres Ntjam Rosie treedt op

In 2011 en 2015 speelde ze op het North Sea Jazz Festival het publiek plat. Nu zijn wij aan de beurt om ons mee te laten voeren op de klanken van haar prachtige stem.

Meer informatie over de sprekers en optredens

Beauty Workshops door Sisley

Meer informatie over de workshops

DATUM & TIJD

14 juni 2018
Van 13.00 tot 18.00 uur

Alle praktische informatie

PRIJS
Abonnees: € 49,50
Niet-Abonnees: € 52,50

De prijs is inclusief finger food, drinks & een goed gevulde goodiebag.

 

BESTEL HIER JE TICKETS