Promotie

Wat je vooral wilt van een auto, is dat je er veilig mee kunt thuiskomen. Persoonlijke vrijheid op een duurzame en veilige manier – stap eens in een auto die jou op de eerste plaats zet.

Een auto is meer dan iets wat je van A naar B brengt. Het biedt je vrijheid en comfort. Zelfstandigheid. En in het geval van Volvo ook zekerheid. Al sinds de oprichting van het merk in 1927 staan mensen bij Volvo centraal met de focus op veiligheid, duurzaamheid en persoonlijke aandacht. Velen hebben hun leven te danken aan Volvo-ingenieur Nils Bohlin, die in 1959 de driepuntsgordel introduceerde. Deze heeft al meer dan een miljoen levens gered – Volvo Cars vroeg er bewust geen patent op aan om er zo veel mogelijk mensen van te laten profiteren. 

Veiligheid en beter leven
Daarnaast is Volvo ook de drijvende kracht achter onder meer het naar achteren gerichte kinderzitje, zij- en gordijnairbags en een systeem om de blinde hoek op te heffen. Het merk staat voor honderd procent veiligheid en neemt dat zeer serieus. Zo mogen er in 2020 geen doden of zwaargewonden meer vallen in een nieuwe Volvo.

Extra bagage geen probleem
Alles wat je aan veiligheid, comfort en stijl van een auto verlangt, zit in de Volvo XC40. Deze is gemakkelijk in de stad en comfortabel op de snelweg. De XC40 beschikt over een bagageruimte van 460 liter met een slimme, opvouwbare vloer en over maximaal dertien premium speakers. Deze Auto van het Jaar 2018 is vanzelfsprekend ook verkrijgbaar als plug-inhybride. De Volvo XC40 is leverbaar vanaf €40.975.

Wat is E.V.A.?
Wanneer je als vrouw instapt, ga je ervan uit dat je auto optimaal veilig en getest is. Maar ook anno 2019 voeren de meeste autofabrikanten alleen crashtests uit met dummy’s gebaseerd op het postuur van een mannelijke militair. Volvo voert al sinds 1970 tests uit waarin verschillende posturen en geslachten gelijk vertegenwoordigd zijn. Met het E.V.A. Initiative wordt nu veertig jaar onderzoek met de hele auto-industrie gedeeld om auto’s veiliger te maken voor iedereen.