Het laatste nummer van het jaar, dáár pakken we lekker mee uit. Mét Koningin Máxima op de cover en je leest ook een jaaroverzicht van de koningin, een práchtig exclusief interview (+ mooie foto's) met Minister Sigrid Kaag, véél inspiratie voor je kerstoutfit en je jaarhoroscoop voor 2019.

Interview Sigrid Kaag

Wie is die stoere, blonde vrouw die jarenlang als diplomaat in het buitenland werkte en in oktober 2017 aanschoof bij het derde kabinet-Rutte als Minister voor Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking?

Monique van de Sande onderwierp Sigrid Kaag (57) aan een spervuur van vragen en kreeg verrassend openhartig antwoord.

Het jaar van Máxima

het was een moeilijk jaar koningin Máxima, die in tien maanden tijd haar vader én haar zusje verloor. Toch hield ze zich dapper en strijdvol staande in een veelbewogen 2018.

Glamour, glans en glitter in fashion en accessoires

De trend van het moment is glitter en metallic en laat dat nou hélemaal bij deze tijd van het jaar passen. In Nouveau vind je héél veel inspiratie voor de mooiste juwelen, beauty en outfits om er met kerst en Oud & Nieuw geweldig uit te zien.

Journaliste Roos Schlikker maakt een bijzondere reis met haar vader

'Al jaren vierde mijn moeder met mijn vader haar verjaardag in Florence. Daar was ze gelukkig, mijn bipolaire moeder. Vorig jaar stierf ze. dit jaar zou ze zeventig geworden zijn, mijn lieve mama. "Ga jij dan met me mee, Roos?, " vroeg mijn vader schuchter.'

Recepten voor prachtige feestgerechten

Chef Nigel Slater doet niets liever dan gasten verwennen met liefdevol bereide heerlijkheden, zoals deze drie winterse beauties.

Jaarhoroscoop 2019: Het wordt het jaar van passie en positiviteit

In 2019 richten we ons op het positieve, wat er in overvloed is. de sterren hebben good vibes voor alle tekens en met een beetje hulp van Mercurius en Jupiter kunnen we het leven en de liefde vol passie omarmen. 

En verder:

Citytrips naar Londen, Hamburg en Antwerpen, een indrukwekkend interview met drie vrouwen na hun cosmetische ingreep en Maarten van der Weijden deelt met zijn Daisy hun relatiegeheimen. En natuurlijk ook de leukste eindejaarstips op het gebied van cultuur, theater en muziek.

Wil jij als abonnee de nieuwe Nouveau ook als eerste op je deurmat? Neem dan een abonnement of geef er deze kerst eentje cadeau!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Restaurant RIJKS waar chef Joris Bijdendijk de pannen van het dak kookt, nodigt al jaren topchefs van over heel de wereld uit om samen te koken. Maar wie ze nu hebben gestrikt: Niet Jonnie Boer, niet Jacob Jan Boerma of Jannis Brevet, maar Richard Ekkebus.

Culiharten slaan er een slagje van over, want de Nederlandse Ekkebus kookt al jaren in China en zijn restaurant Amber werd daar bekroond met een nr. 56 ranking in the World’s 100 Best Restaurants 2018 lijst en nr. 7 ranking in de Asia’s 50 Best Restaurants 2019 lijst.

Dat belooft wat.

Ekkebus heeft er zelf ook zin in:  "De gerechten van ons menu zijn echte Amber-klassiekers. Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld het Rijksmuseum; een locatie met zoveel geschiedenis van mijn thuisland.

Het zal ons in staat stellen om in contact te komen met de rijke Nederlandse geschiedenis en met name de Gouden Eeuw waar Hollanders de wereld rondtrokken op zoek naar exotische specerijen. Ikzelf ben een echte culinaire zigeuner en deze tour door Europa, Afrika en Azië is een ware reis in de zoektocht naar inspiratie voor Amber 2.0."

Wees er snel bij, want het culinaire topduo Bijdendijk/Ekkebus kookt alleen op 26 en 27 januari samen. Ze creëren een four-hands menu dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Topchef Sergio Herman zoekt het culinaire avontuur met restaurants als The Jane, Frites Atelier, Pure C en de AIRrepublic. In zijn nieuwste boek Sergio's Smaakmakers brengt hij een ode aan zijn favoriete ingrediënten. In Nouveau deze maand 3 recepten cadeau!

De smaakkunstenaar houdt wel van wat botsende smaken. Want zwarte olijven en bosbessen, zou jij die ooit samen eten met wat witte chocolade, vanille-ijs en een crumble van pistachenoten? Nou, als het eruit ziet zoals hierboven wel!

Het is eigenlijk een verbazend simpel recept waar je zéker hoge ogen mee gooit.

In Nouveau vind je ook Sergio's recept voor Broccoli met lamsoor en witte pens en dit heerlijke gerechtje, barstensvol smaak: Spicy avocadosalade met Thaise Vinaigrette.

Het geheim zit 'm in de grof gehakte cashewnoten als je het ons vraagt.

Sergio Herman's boek Smaakmakers staat vol met dit soort prachtfoto's van Kris Vlegels en heerlijke recepten die in veel gevallen niet eens zo moeilijk zijn.

Benieuwd naar deze 3 recepten? Je leest ze in Nouveau. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in