Theedrinken was nog nooit zó glamourous: bekijk (en bestel) hier de mooiste adventskalenders, met voor de eerste 24 dagen van december een heerlijke cup of tea.

O my dear, de ene kerstkalender is nog mooier dan de andere. Onze favoriet? Als we móeten kiezen: nummer 1, het klassieke theekastje van Fortnum & Mason. Maar het liefst bestellen we ze allemaal.

Lees ook: 10 afternoon tea regels volgens 'Downton Abbey' (en waarom je nooit meer high tea mag zeggen)

Theeleuten
Heb jij theeliefhebbers in je vriendenkring of familie? Dan is dit cadeau ongetwijfeld in de roos. 

1. Houten adventskalender, Fortnum & Mason (€ 141) 
En het mooie is: ze hebben nog veel meer prachtige adventskalenders in hun (online) winkel.
2. Net zo kleurrijk als de smaken, deze vierkante kerstbox van The English Tea Shop. Alle theesoorten - waaronder 2 x Christmas Cake, 2 x White Winter, 2 x Candy Cane, 2 x Coffee Cream en 2 x Lapsang Blossom - komen uit Sri Lanka. (€ 7,50)

3. Deze luxueuze adventskalender is fan-teas-tic. Elke zakje is apart verpakt en brengt je gegarandeerd in de kersttemming. Whittard Chelsea 1886 (€ 67)

4. En anders geeft deze adventskalender van David's Tea je wel het ultieme kerstgevoel. De smaken van deze theeën zijn gebaseerd op kersttoetjes. De namen beloven veel goeds... Onder meer: Lemon Pound Cake, Chocolate Macaroon en Caramel Shortbread. (€ 38,50)

5. Tea Revv's kalender is bestemd voor theeliefhebbers met een eclectische smaak. In deze mooie box vind je onder andere de smaken Irish Cream Breakfast, Ice Cream, Mulled Spiced Wine en Coffee Pu-erh. TeaRevv via Etsy (€ 23,50)


6. Gouden adventskalender van hout, Fortum & Mason (€ 49). Alle thee die je in deze vakjes vindt, komt uit India. Perfect voor de exotische theedrinker dus.

7. Voor de arty lady's onder ons (die altijd te horen krijgen: "Waar heb je dít originele idee nou weer vandaan!"): deze kerstkalender stel je helemaal zelf samen. Christmas Countdown kalender via Etsy (Vanaf € 21,75)

8. De Milly Green Tea adventskalender biedt veel meer dan 'gewoon groene thee', met smaken als Strawberry Kiwi, Black Tea Apple en Vanilla Orange. Milly Green via John Lewis (€ 23)

O ja, en deze heerlijke thee adventskalender van Betjeman & Barton is pas vanaf 15 november te koop, dus houd de website in de gaten. 

Eten op hoog niveau terwijl je letterlijk op hoog niveau zit. Het uitzicht over de besneeuwde toppen maakt deze restaurants uniek.

L’Atelier d’Edmond, Val d’Isere, Frankrijk


Net buiten Val d’isere, in deze gemoedelijke houten ski-hut waar overdag skiërs komen voor een voedzame lunch, dineer je s’avonds op tweesterrenniveau. De chef combineert plaatselijke ingrediënten en kruiden met Mediterrane smaken. Bereid je voor op een hartverwarmende avond. Website L'Atelier d'Edmond

After Seven, Zermatt, Zwitserland

Dit restaurant van het Backstage Hotel heeft maar liefst twee Michelinsterren. De inrichting is zo klassiek en warm als dat het eten origineel en zinnenprikkelend is. Laat je verrassen door chef Ivo Adam. Ook leuk: Het cine dinner. Je eet drie gangen van Chef Adam terwijl je in de bioscoop een filmpje kijkt. Website After Seven

Albert 1er, Chamonix, Frankrijk

Stoere, plaatselijke ingrediënten tot verfijnde gerechten omtoveren? Laat dat maar aan de keukenbrigade van Albert l over.  ‘La simplicité est la perfection’ is hun motto. En perfect is het. Ga voor het Menu de la Maison de Savoie, een proeverij langs drie regio’s: Piemonte, Nice en de Savoie. Website Albert 1er

St. Hubertus, San Cassiano in Badia, Italië

In 1996 werd deze pizzeria omgetoverd tot restaurant. Voor 2018 kregen ze hun derde Michelinster. Dat is nogal een steile groeicurve. Ze koken op ongekend hoog niveau. Ga hier vooral naartoe voor de uitstekende wijnkaart.

Slimme combinaties met onalledaagse wijnen uit de regio, maken dit een restaurant een ontdekkingsreis voor culinaire liefhebbers. Website St Hubertus

Ice Q, Sölden, Oostenrijk

Elke woensdag tussen nu en 21 maart gaat ’s avonds in Sölden de kabelbaan open, speciaal voor gasten van het Summit Dinner. Halverwege stap je uit de gondel en krijg je een amuse, op de top wacht een verfijnd 5-gangen diner met adembenemend uitzicht (ga niet te laat, want dan mis je de zonsondergang).

Woorden schieten tekort. Reserveren is absoluut noodzakelijk. Website Ice Q

Beelden: Ice Q - Rudi Wyhlidal, St. Hubertus - Alex Filz, Albert 1er - Seb Montaz

Nét 67 geworden en poseren voor Playboy, je moet maar durven. Maar als je je fantastisch voelt en er nog immer prachtig uitziet, waarom dan ook niet?

Twee dagen terug onthulde ze het zelf via Instagram, dat ze thrilled was om het nieuws met ons te delen dat ze was geïnterviewd en gefotografeerd voor Playboy. In het interview vertelt ze over haar carrière (de Bond-film Live and let die, East of Eden, Dr Quinn, medicine woman), familie en dat ze zich op haar 67e beter voelt dan ooit. En ook sexier dan ze deed toen ze jonger was. ‘Toen dacht ik: o god, ik moet sexy zijn, maar hoe dan? Het geeft  een enorme vrijheid om zo lang te hebben geleefd als ik. Zoals mijn vader zou zeggen: ik zit comfortabel in m’n vel.’

Derde keer
Ze vertelt ook nog steeds wel eens te worden versierd. ‘Ik een ander leven, zeg ik dan. Maar vleiend is het wel ja. Ik bedoel, meestal ben je onzichtbaar op deze leeftijd. Als je jong bent, gaat het altijd maar om: kijk naar mij! Maar ik hoef niets meer te bewijzen.’ Het is trouwens niet de eerste keer dat Seymour in Playboy staat, de moeder van vier kinderen (oudste 36, jongsten 22) poseerde ook al in 1973 en 1987. Overigens houdt ze dit keer haar kleren aan. Het levert prachtige plaatjes op.