Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wining & dining: deze luxe 'wijntrein' voert je langs beroemde wijnhuizen

Het is met recht een droomreis: in een luxe trein reizen naar de beste wijngaarden, waar je geniet van de mooiste wijnen. Een droom? Ja. Maar wel een die uitkomt.   Drinken in het openbaar vervoer was nog nooit zó classy - Napa Valley Wine Tours maakt er een stijlvol feestje van. Langs beroemde w...

Wining & dining: deze luxe 'wijntrein' voert je langs beroemde wijnhuizen

Het is met recht een droomreis: in een luxe trein reizen naar de beste wijngaarden, waar je geniet van de mooiste wijnen. Een droom? Ja. Maar wel een die uitkomt.  

Drinken in het openbaar vervoer was nog nooit zó classy - Napa Valley Wine Tours maakt er een stijlvol feestje van.

Langs beroemde wijnhuizen
Deze spoorlijn in het noorden van Californië, die werd gebouwd in 1864 en in 1989 is omgedoopt tot spoorrail voor de wijntrein, leidt van Napa naar St. Helena en terug. De luxueuze trein brengt reizigers naar beroemde wijnhuizen en ondertussen kunnen de passagiers genieten van de mooiste meergangendiners.

Lees ook: Wat een weelde: dit zijn de drie nieuwe Grand Suites van de Oriënt Express

Nog eentje dan...
Je kunt naar enkele of naar verschillende wijnhuizen worden gebracht, zoals de wijngaarden van Raymond, de Beringer Wijnmakerij en de Robert Mondavi Winery. En tijdens exclusieve 'ontmoet de maker'-tours komen locale wijnboeren aan boord van de trein om je van de lekkerste wijnen te laten proeven.

 

There's no shortage of #NapaValley views (or #wine) from the #VistaDome! Soak it all in! ? by @gtotheq #AllAboard

Een bericht gedeeld door Napa Valley Wine Train (@winetrain) op

Culinair feestje
En terwijl je vliegtuigmaaltijden doorgaans liever vergeet, zal het je verbazen wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden in de kleine keukens van de wijntrein. Denk aan citroen-ricotta ravioli, tomaten gazpacho, maisbrood gebakken in bruine boter (google maar, het water loopt je in de mond...) en uiteraard bij elke gang een passende wijn.

Optimaal genieten van het uitzicht
Het bedrijf liet de wagons restaureren om ze hun authentieke charme terug te geven en bouwde ze zó dat reizigers optimaal kunnen genieten van het Californische landschap.

Alles met de hand
De trein heeft drie keukens aan boord, met tientallen chefs die elke maaltijd met de hand bereiden. Een treinreis duurt gemiddeld zo'n drie tot zes uur en zijn er vanaf 146 dollar (124 euro) per persoon op de Gourmet Express. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Meer informatie vind je op hun website. 

Nog even wat prachtige plaatjes van het landschap - we gaan alvast sparen...