Reizen naar een prachtige stad, je vergapen aan de mooiste landschappen die voorbijrazen en ondertussen allerlei heerlijke behandelingen ondergaan in een luxe spa. Dat is toch op-en-top genieten?

Voor wie dol is op reizen per trein en graag tegelijk (win-win!) een massage of gezichtsbehandeling krijgt, komt er een droom uit met de luxe 'Belmond Royal Scotsman Train'. 

Lees ook: Dit is de meest extravagante nachttrein ter wereld

Drie nanny's
Deze trein rijdt dwars door de prachtige Schotse Hooglanden, het gebied dat bekendstaat om z'n oude cultuur, waarvan de whisky, kilt en doedelzakmuziek bekende onderdelen zijn. En er zijn al talloze opvallende reizigers aan boord geweest van de Orient-Express 2.0 (van een million selling topauteur tot een worstelcoach uit Oezbekistan die voor zijn kinderen maar liefst drie nanny's meebracht), maar echt opvallend is de aanwezigheid van een handjevol schoonheidsspecialisten.

 

Spa op rolletjes
Zij werken in de nieuwste aanwinst van de Royal Scotsman Train: de Bamford Haybarn spa car. Het is het eerste holistische wellness-paradijs op rolletjes (van de vermogende Lady Carole Bamford). De luxe spa heeft twee behandelruimtes, waar je onder meer terecht kunt voor een uitgebreide massage - die je wel nodig hebt na het beklimmen van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk.

Ongelooflijke view
Om te beginnen is het uitzicht vanuit de trein natuurlijk al een cadeautje: de panorama-ramen zorgen ervoor dat je optimaal geniet. Ook in de spa zijn deze ramen aanwezig. Zijn de gordijnen niet gesloten bij een tussenstop op een van de perrons? Dan zullen mensen in een ándere trein ongetwijfeld een ongelovige (en jaloerse) blik in 'jouw' spa-coupé werpen...


(Sp)oil yourself: voordat je een bindweefselmassage krijgt, kun je kiezen uit verschillende aromatische oliën, die onder andere voor meer energie, focus of rust zorgen.  


De kamers zijn voorzien van marmer en duurzaam hout uit Schotland.

Een masseuse zet alles klaar voor een ontspanningsmassage waarin shiatsu, meridiaan massage en Zweedse technieken worden gecombineerd. Klinkt goddelijk? Is het ook!

Bron: Town and Country Magazine

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.