Move over, solitaire – de target ring is terug!

Nog niet zo lang geleden was de verlovingsring du jour een solitaire: simpel en peperduur in al zijn eenvoud, afhankelijk van het aantal karaats van de eenzame diamant in kwestie. Tijden veranderen, de smaak van aanstaande bruiden ook. Hoe tijdloos klassiek een solitaire ook is, men heeft nu toch liever een verlovingsring met wat meer persoonlijkheid, die iets zegt over de dame in kwestie.

De ring die Harry Wentworth-Stanley aan zijn verloofde Cressida Bonas, een ex-vriendin van prins Harry gaf, is er een goed voorbeeld van: in het midden een grote diamant, met een aureool van robijnen en daar nog een rand diamantjes omheen in een octagonale vorm. Het ontwerp is een moderne versie van de Edwardiaanse 'target ring' (in-de-roos-ring) die in de 1920's in zwang kwam. Centraal in het ontwerp staat kleur. Bonas' ring is gemaakt door Bear Brooksbank, een neef van Jack, de man van prinses Eugenie van York, een goede vriendin van Cressida: ons kent ons.  

Article continues after the ad

Eugenie kreeg voor haar verloving ook een 'target ring': centraal staat een padparadscha saffier omringd met diamantjes.

Padparadscha betekent zoveel als 'bloesem van de waterlotus', het is een zeer zeldzame saffier met een oranjeroze tint. Ze worden gevonden in Sri Lanka, Madagaskar en Tanzania.  

Orlando Bloom schonk Katy Perry een bloem met een robijnen hart, volmaakt gekozen bij haar liefde voor kleur en cartooneske silhouetten.

Robbie Arnett ging voor een smaragd omringd met diamanten voor Elizabeth Olsen.

Evan Ross schonk Ashlee Simpson een klassieke art deco target ring met robijnen en diamanten.

José Antonio Baston gaf Eva Longoria deze target ring.

Jason Sudeikis koos voor Olivia Wilde een originele zetting: diamant in het midden, smaragden eromheen.

En de ultieme target verlovingsring is natuurlijk die van prinses Diana, die haar schoondochter Catherine, de hertogin van Cambridge nu altijd draagt.

Foto's © ANP, iStock, Harry Wentworth-Stanley, Ashlee Simpson / Instagram, The Royal Family  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in