De Hollandse Meesters keren terug naar St. Petersburg. Tot 27 mei heb je nog de kans om ze te bekijken. En op 4 avonden kan dat wel op een héél bijzondere manier: Met een diner geïnspireerd op De Hollandse Meesters ín De Hermitage.

Op woensdag 2, 9, 16 en 23 mei kookt de jonge sterrenkok Jonathan Zandbergen, een van de grootste culinaire talenten van Nederland, ’s avonds in een pop-restaurant in het museum. 

Geïnspireerd door Hollandse Meesters

Jonathan laat zich inspireren door de schilderijen in de tentoonstelling en stelt een speciaal menu samen met onder andere Waddengoud-zeebaars, krab, groenten en bloemen en Oud-Hollandse hoenderrassen.

En daar hoort natuurlijk ook een goed glas bij. Het wijnarrangement wordt afgetrapt door een glas champagne Taittinger. Dat lijkt ons een uitstekend begin van de avond.

Voorafgaand aan deze exclusieve culinaire ervaring kan je in alle rust de Hollandse Meesters bekijken met deskundige gidsen.

Kosten:

Geheel avondarrangement voor € 149,- pp. Meer informatie vind je hier. Of reserveer meteen online via hermitage.nl.

Kaarten zijn beperkt.

Niet eten, wel bewonderen?

Zondag 27 mei is de allerlaatste dag van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage.

Van zaterdag 19 tot en met 27 mei is het museum ook 's avond open, tot 22.00.

Een verlenging zit er helaas niet in, de 63 Hollandse meesterwerken moeten echt weer terug naar hun vaste plek in de Hollandse zalen in Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!