Thank God it’s (Black) Friday! We gaven je eerder deze week al shoppingtips, maar niettemin: houd het hoofd koel! Want niet álle kortingen zijn echt...

Black Friday, de Amerikaanse traditie waarbij de dag na Thanksgiving met vette korting kan worden geshopt voor de aanstaande feestdagen, en waarbij het volk elkaar de hersens inslaat om een tv of koffiezetapparaat – kijk gerust even met open mond van verbazing op youtube hoe humans turn into monsters – is overgewaaid naar Nederland. Nou ja, niet die totale gekte, maar de kortingen vliegen ons deze dagen om de oren. Moet je nú vandaag je kans dan grijpen of is deze hype misschien een beetje overdreven? Dat laatste, waarschuwt de Consumentenbond.

Fake prijzen
Winkeliers rommelen deze dagen nogal met hun prijzen. Negen van de tien keer kent geen mens de originele verkoopprijs van een artikel. Winkeliers noemen dat de adviesprijs van de fabrikant, terwijl zo'n adviesprijs vaak veel hoger ligt dan de werkelijke winkelprijs. Zo bleek uit onderzoek van de Britse Consumentenbond dat bijna zestig procent van de aanbiedingen aldaar de rest van het jaar ook die prijs hebben of zelfs goedkoper zijn!

Kijk & vergelijk
Wil je echt zien te scoren vandaag, zorg dan dat je goed beslagen ten ijs gaat. Check op verschillende sites wat een gangbare (kortings)prijs is voor dat wat je graag wilt hebben. Ren dus niet blind de eerste de beste winkel in, maar kijk en vergelijk. Saai? Best wel. Verstandig? Dat ook!
En, heel belangrijk: vergeet niet dat je na Black Friday ook gewoon nog met korting kunt kopen. Een koopje scoor je heus niet alleen vandaag. Morgen wellicht net zo goed nog, of volgende week...

 

Bron: AD

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!