Thank God it’s (Black) Friday! We gaven je eerder deze week al shoppingtips, maar niettemin: houd het hoofd koel! Want niet álle kortingen zijn echt...

Black Friday, de Amerikaanse traditie waarbij de dag na Thanksgiving met vette korting kan worden geshopt voor de aanstaande feestdagen, en waarbij het volk elkaar de hersens inslaat om een tv of koffiezetapparaat – kijk gerust even met open mond van verbazing op youtube hoe humans turn into monsters – is overgewaaid naar Nederland. Nou ja, niet die totale gekte, maar de kortingen vliegen ons deze dagen om de oren. Moet je nú vandaag je kans dan grijpen of is deze hype misschien een beetje overdreven? Dat laatste, waarschuwt de Consumentenbond.

Fake prijzen
Winkeliers rommelen deze dagen nogal met hun prijzen. Negen van de tien keer kent geen mens de originele verkoopprijs van een artikel. Winkeliers noemen dat de adviesprijs van de fabrikant, terwijl zo'n adviesprijs vaak veel hoger ligt dan de werkelijke winkelprijs. Zo bleek uit onderzoek van de Britse Consumentenbond dat bijna zestig procent van de aanbiedingen aldaar de rest van het jaar ook die prijs hebben of zelfs goedkoper zijn!

Kijk & vergelijk
Wil je echt zien te scoren vandaag, zorg dan dat je goed beslagen ten ijs gaat. Check op verschillende sites wat een gangbare (kortings)prijs is voor dat wat je graag wilt hebben. Ren dus niet blind de eerste de beste winkel in, maar kijk en vergelijk. Saai? Best wel. Verstandig? Dat ook!
En, heel belangrijk: vergeet niet dat je na Black Friday ook gewoon nog met korting kunt kopen. Een koopje scoor je heus niet alleen vandaag. Morgen wellicht net zo goed nog, of volgende week...

Article continues after the ad

 

Bron: AD