Op 1 januari proosten we op het nieuwe jaar. En hoe beter dan met de exclusieve Legacy edition: Dom Pérignon vintage 2008.

Niet alleen deze fles is bijzonder, maar ook de reden waarom het Champagnehuis 'm nu presenteert. Vincent Chaperon neemt het stokje over van Richard Geoffrey als Chef de Cave.

De afgelopen 28 jaar was Geoffrey eindverantwoordelijk voor de uitstekende kwaliteit van de Champagne. Sinds 2005 werkt hij met Chaperon samen. Deze bijzondere Dom Pérignon Vintage 2008 is het resultaat van hun laatste samenwerking.

De perfecte combi tussen de ervaren wijnmaker en de creatieve nieuweling. 

Deze legacy edition is maar beperkt verkrijgbaar. Prijs op aanvraag via www.domperignon.com of vraag verkoopinformatie op via Moët Hennessy NL via +31 (0)35 694 6014.

Als je op zoek bent naar iets exclusiefs om 2019 mee in te luiden, dan is dít een uitstekende keus.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wil je deze kerst en Oud & Nieuw écht iets bijzonders op tafel zetten? Een drie-Michelinsterrengerecht bijvoorbeeld? Dat kan! Toprestaurants De Leest, Parkheuvel, De Lindehof en De Librije bundelen hun krachten met een heuse foodbox.

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor een luxe kerstmenu, zitten erin (dus geen lange rijen bij de slager en visboer!).

Je hoeft de gerechten alleen nog even af te maken. Daar heb je ongeveer een minuut of 20 voor nodig. Dat betekent meer tijd met de familie en vrienden aan tafel!

in elke box zit een 4 gangen-menu met gerechten die een lust zijn voor het oog.

Je bestelt de 'signature' gerechten via www.cooklikeachef.nl. Ook voor de komende feestdagen kan je nog bestellen. Ze bezorgen op maandag 24, vrijdag 28 en maandag 31 december.

Maak zelf de gerechten van topchefs als Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer** en Erik van Loo**. 

Op de site staan handige instructiefilmpjes met alle tips and tricks om je bord zó mooi op te maken, dat het lijkt alsof Jonnie of Jacob Jan zelf bij je in de keuken heeft gestaan.

Nieuwsgierig? Dit is een voorbeeldmenu van Jonnie Boer van De Librije***

Rauw gemarineerde sabling met amandelsherry en maggiplant

*

Zeeduivel met gepofte aubergine en beurre blanc van gefermenteerd paprikasap

**

Langzaam gegaarde lamsnek met gerookte aal, zeewier en sap van koolrabi

***

Losgeslagen appeltaart

****

Nou, wij weten het wel! 

De boxen zijn verkrijgbaar vanaf € 64,50 per persoon. Maar dan heb je wel alles in huis voor een 4-gangen-diner. Als je wilt kan je er ook nog bijpassende wijnen bij bestellen. En er zijn trouwens ook vegetarische menu's beschikbaar.

Ook leuk: Je kan ook een CookLikeAChef-box als cadeaubon bestellen. Een leuk cadeautje voor onder de boom voor een culi-liefhebber!

www.cooklikeachef.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Deze foto is gemaakt in 1951, het zou toch zo een ontwerp uit het heden kunnen zijn? Ontwerper Cristóbal Balenciaga zet vrouwen al decennia lang in de spotlight. 

"A woman has no need to be perfect or even beautiful to wear my dresses. the dress will do that for her."

En zo is dat. Dat de meester zelf ook wist het beste in zichzelf naar voren te brengen, die je in deze foto uit 1927.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The master himself, Cristóbal Balenciaga photographed by Boris Lipnitzki in 1927.

Een bericht gedeeld door Cassidy Zachary (@the_art_of_dress) op

Deze prachtige foto's vonden we op het Instagram-account van The Art of Dress waar je dagelijks prachtige creaties en mode voorbij ziet komen uit het begin van de vorige eeuw. Het volgen zeker waard.

Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in