Fluweel en andere rijke materialen horen thuis in een interieur wat vorstelijk voelt. Breng de luxe in huis met deze eyecatchers:

1. Kleine eyecathers

Het zijn vaak de kleine bijzonderheden die een interieur helemaal afmaken. Zoals deze presse papier van BePureHome met een bloem.

Ze hebben nog veel meer andere kleuren en zelfs eentje met een kwal erin. Wat mooier is dan het nu klinkt. Ook nog goed te betalen (vanaf € 12,95).

2. Goede fauteuil

Met zo'n centerpiece deel je een ruimte heel makkelijk in verschillende sferen.

Maak hier bijvoorbeeld je vorstelijke leeshoek van een met een trendy bijzettafel en een woeste plant. Denk ook aan goed licht, want van turen, krijg je rimpels in je voorhoofd. Midcentury troon Mansfield Essential Home (prijs op aanvraag).

3. Kleurrijke kussens

Zeker als je veel neutrale kleuren in je inrichting gebruikt, is het leuk om af en toe uit de band te springen met een kleurig kussen.

Wij zijn dol op de patronen van dit Poppy sierkussen van FEST. Niet te druk, maar wel lekker aanwezig. O, en je kan er lekker tegenaan hangen, ook niet onbelangrijk. (€ 47,50)

4. Nostalgisch vaasje

Lijkt misschien een beetje tuttig, is het zeker niet. Zet een paar verschillende bij elkaar om een soort stilleven te maken. Deze vaas van PIP in royal white doet denken aan Delfts Blauw.

Dat geeft toch een mooie historische noot met een moderne touch. En gelukkig ook iets goedkoper dan 'the real thing'. (€ 24,95)

5. Iets dat je zo mooi vindt dat je ernaar blíjft kijken

Het hoeft niet groot te zijn, maar soms kom je iets tegen waarvan je gewoon kriebels in je buik krijgt, als je er naar kijkt. Dat soort kleine geluksmomentjes moet je koesteren.

Zoals deze adembenemende bijouteriedoos À la Panduk met parelmoeren schildpadschildje. We zouden 'm wel in een doosje willen doen, zo mooi. (€ 40,-)

6. Matching servies/kristal

Het staat heel stijlvol en rustig als je kristal en servies op elkaar afgestemd is.

Neem als voorbeeld deze glazen met blauwe voet van L.S.A Coro. (€ 40,-)

Zet daar een waterkan bij van hetzelfde merk, zodat de kleur overeenkomt en je krijgt een prachtig, stijlvol effect.

Eerlijk gezegd, kwam bij ons de kan eerst. Daar vielen we als een blok voor, de glazen hebben we er later bij gekocht. (kan € 39,95, glazen € 40,- per set van 4).

7. Vloerkleed als bindmiddel

Je dacht dat het zeker om de spiegel of buffetkast ging? Die zijn ook prachtig, maar met het juiste vloerkleed kunnen al je andere meubelstukken en accessoires shinen.

Door de kleurvlakken, lijkt heel de ruimte op elkaar afgestemd en ondanks dat het een druk kleed is, geeft dat juist rust in de ruimte. (Audrey, Essential Home, prijs op aanvraag)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Je houdt van haar, of je hebt een hekel aan haar, maar hoe dan ook, voor een zestiger ziet ze er ge-wel-dig uit. Zelf zegt dat ze daar hard voor moet werken. Volgens geruchten zelfs vijf uur sport per dag. Hier de leukste foto’s van 6 decennia Madonna.

Als je het trouwens leuk vindt om een beetje op de hoogte te blijven van Madonna en haar kroost. Op haar instagram-account deelt ze regelmatig persoonlijke foto’s van haar en haar gezin en dat is echt het volgen waard.

Zo deelde ze op Moederdag deze kinderfoto van zichzelf en haar moeder:

De popdiva heeft naast haar muzikale carrière ook altijd in films gespeeld. Met meer en minder succes. Desperately Seeking Susan zette haar op de kaart.

Maar echt lof kreeg ze voor haar rol in Evita.

En ze is nooit bang geweest om tegen heilige huisjes te schoppen. Hier de wereldberoemde outfit die Jean Paul Gaulthier voor haar maakte:

En met de perfecte date voor de Oscars:

 

Best DateEver!! 👑👑 #oscars #epic #fun 🎉💕🌈😂🙏🏻

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Bij het laatste MET Gala verscheen ze weer in een opzienbarende creatie van Jean Paul Gaulthier.

Haar 60e verjaardag viert ze met haar gezin in Marrakech. Happy Birthday!

 

In case someone forgot! 👑🌈😂🔥💃🏾🍷🎂♥️🇲🇦#birthday #magic #Marakesh

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in