Wat gebeurt er met onze botten als we ouder worden? Nouveau’s chef lifestyle Wies Verbeek ging op onderzoek uit en sprak met huisarts Ton Boermans die zich al meer dan 25 jaar bezighoudt met osteoporose.

“Tot ongeveer je 25ste bouw je bot op. Op een gegeven moment zit je op je maximale botopbouw, ook wel piekbotmassa genoemd. Hoe groot die is, is grotendeels erfelijk bepaald.

Vervolgens blijf je lange tijd in een soort constante fase, waarin er geen bot meer wordt opgebouwd maar ook nauwelijks afgebroken. Maar dan… dan komt de overgang en wordt de botmassa in één klap een stuk minder.”

More content below the advertising

Lees ook: 94 jaar en nog steeds coverproof


Tips voor betere botten

Gelukkig kun je zelf het één en ander doen om je botten zo sterk mogelijk te houden.

  • Botontkalking voel of merk je nauwelijks. Meestal begint het bij je heupen, dijbenen en onderrug, maar ook in de wervels van je hals. Dat is ook de reden waarom we krimpen als we ouder worden. We zakken een beetje in doordat de tussenwervelschijven dunner worden.
  • Je kunt voldoende calcium binnenkrijgen, maar als het lichaam niet in staat is om het op te nemen, heb je er niks aan. Daarom is het van belang om voldoende vitamine D3, via zonlicht of supplement, binnen te krijgen. Vitamine D3 zorgt ervoor dat het calcium uit de voeding wordt opgenomen. Andere belangrijke hulpstoffen zijn vitamine K2 en magnesium.
  • Groene bladgroenten, broccoli, Chinese kool, groene kool, havermout en amandelen zijn ook goede calciumbronnen.

Meer weten over osteoporose? Lees dan de nieuwste editie van Nouveau. Koop 'm in de winkel of bestel 'm hier.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Deze foto van Karl met Choupette dateert uit 2015.

Van Choupette, de kat van de op 19 februari overleden mode-ontwerper Karl Lagerfeld, is vorige week een eigen collectie gelanceerd.

De collectie draagt de naam #RIPDaddy en wordt opgedragen aan Karl Lagerfeld en geeft met name de bijzondere band weer die hij met zijn poes had. Alle opbrengsten van deze limited edition-collectie gaan naar een asiel in Californië, zo meldt People Magazine.

More content below the advertising

Rouwende Choupette

Choupette's collectie bevat een unisex hoodie, een t-shirt voor mannen en een exemplaar voor vrouwen, een mok, een telefoonhoesje en een notitieboek. Alle items bevatten de beeltenis van de rouwende Choupette, zo vertelt Ashley Tschudin, die het social media-account van het dier beheert.
 


De hoodie uit de collectie van Choupette.

"Deze lijn is belangrijk, omdat er op deze manier iets terug gedaan kan worden voor dieren die wellicht minder fortuinlijk zijn dan Choupette. Zo hopen we geld in te zamelen voor de non-profit organisatie die al 40 jaar lang niets anders doet dan dieren helpen," aldus Ashley.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear Dahhhlings, Following the recent loss of Daddy, I went into mourning. While this has been a heartbreaking time, you've flooded my DM's with love and support. Reading each message, I found my voice again, inspiring me to put my best paw forward with the commemorative #RIPDaddy collection. A portion of the proceeds from select items will be donated to the @hwac. I chose this private non-profit organization because of their 40-year commitment to people helping animals and animals helping people. Located on 12 acres in Rancho Santa Fe, California, their nationally recognized Center provides a variety of services that benefit the community through educational and therapeutic programs for people, and humane care and adoption for animals. Together, we will persevere. I ask that all humans show their support by shopping the collection using my bio link. Then, wear & socially share the RIP Daddy collection, tagging moi and using the hashtag #RIPDaddy. With Love, Choupette's Diary

Een bericht gedeeld door Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) op

De items zijn verkrijgbaar in de webshop van Choupette. 

Bron: People Magazine
Beeld: AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
 

Angela Groothuizen is een van de grappigste én schaamteloze 50+ BN’ers die we kennen. En dat bewijst ze maar weer eens met deze foto op Instagram.

"Zo zeg! Even een onderhoudsbeurt bij @esteworldnl voor de finale van @hollandsgottalent," zo schreef Nouveau's coverdame van januari op Instagram. 

More content below the advertising

De presentatrice en zangeres onderging een huidbehandeling die ze omschreef als #faceliftzondersnijden. 

 


Hulde voor deze 50+ vrouw!

Lees ook:  '20 minuten per dag buiten zijn maakt je gelukkiger'

Bron: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in