Modekoningin Victoria Beckham liet afgelopen week, in een fantastische outfit van eigen label, zien hoe we onze tas dragen…

Als altijd om door een ringetje te halen, werd Victoria Beckham in haar nieuwe collectie gespot on the streets of London op weg naar haar winkel. In een prachtig lila pak (voor wie geïnteresseerd is: jasje €1830, broek €640) en op geweldige groene hakken (haar Dorothy pumps van €640). Maar hé, geen tas?

The way to

Jawel hoor. Wie nog eens goed keek, zag waar ze haar clutch had. In haar jaszak!

Toeval?

Had ze 'm daar toevallig even weggestopt om haar handen vrij te hebben? Nee, aan onderstaand beeld kun je zien dat het zo echt bedoeld is. Wen er maar vast aan, mensen. Want als Vic zegt dat we het 't komend seizoen zó gaan doen, dan…

 

 

Beeld: Hollandse Hoogte

 

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV