Er is meer keuze dan ooit als je geen alcohol wilt drinken, precies op tijd voor de zomer.

Heb je gisteren ook zo genoten van die onverwachte allereerste zomerdag? En hoe heb je het seizoen voor geopend verklaard: met een koele rosé, een Aperol Spritz of een ander zonnige mooiweercocktail? Of ging je alcoholvrij? Van dat laatste wordt namelijk steeds minder vreemd opgekeken. Na het toenemende succes van Dry January hoor je vaker dat mensen het rustiger aan blijven doen met drinken (of zelfs helemaal zijn gestopt!). Waarom? Gewoon, omdat het ze goed bevalt en ze de voordelen van nuchter blijven aan den lijve ondervinden. 

Article continues after the ad

Sobere lifestyle

Waar deze trend (want zo mag het inmiddels wel worden genoemd) vandaan komt? Er is natuurlijk steeds meer hard wetenschappelijk bewijs dat alcohol echt niet goed voor onze gezondheid is, dat zelfs één glas per dag het risico op allerlei ernstige ziektes al verhoogt. Berichten die niet bepaald met gejuich worden ontvangen en die door enthousiaste drinkers graag naar het rijk van het nepnieuws worden verwezen. Toch lijkt een sobere lifestyle een blijver. En dat is mooi, want de wereld staat natuurlijk al zolang we ons kunnen herinneren in toenemende mate op z’n kop: drinken is de norm, niet drinken eigenlijk geen optie, als je niet voor ongezellig of zelfs saai wilt worden aangezien. Iets waardoor veel mensen ongemerkt in de categorie probleemdrinker zijn beland.

Heerlijk helder!

Voor hen (maar eigenlijk voor iedereen) is deze Nieuwe Soberheid dan ook zonder meer goed nieuws, omdat het nu een geaccepteerde optie is om een drankje af te slaan zonder dat je je er nog, onterecht, voor hoeft te verontschuldigen. Nog beter wordt het door het steeds grotere aanbod aan non-alcoholische drankjes: van lekkere mocktails tot frisse 0.0-biertjes en limonades, de keuze is reuze. De tijd dat je je sneu voelde met je simpele spaatje is definitief voorbij. Proost! Op een heerlijk heldere zomer!

Bron: Vanity Fair

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in