Dit jaar is Dom Pérignon een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse ster Lenny Kravitz als Creative Director. Zijn eerste werk voor het exclusieve champagnemerk is een bijzondere fotoserie met sterren zoals Alexander Wang, Zoë Kravitz en Susan Sarandon; Assemblage.

Als creatief directeur en fotograaf van Dom Pérignon kreeg Lenny Kravitz de volledige creatieve vrijheid voor dit artistieke project. Hij nodigde een groep uitzonderlijke talenten uit in de door hem ontworpen villa in Los Angeles, waarbij hij intense momenten vastlegde.

More content below the advertising

Acteur  Harvey Keitel,  choreograaf  Benjamin Millepied  in samenspel met met Lenny’s dochter Zoë Kravitz, Susan Sarandon, Abbey Lee, Hidetoshi Nakata  en Alexander Wang lieten zich gewillig op de gevoelige plaat vastleggen.

Dom Pérignon x Lenny Kravitz

Lenny Kravitz en Dom Pérignon gaan samen ver terug: Kravitz is bevriend met keldermeester Richard Geoffroy en een ware kenner en liefhebber van zijn vintage champagnes.

Het eerste resultaat van die samenwerking tussen Dom Pérignon en Lenny Kravitz is Assemblage. De tentoonstelling reist de komende tijd langs toonaangevende galleries.

De nieuwste reclamecampagne wordt ook door Kravitz bedacht én in 2019 zal de rockster als Creative Director een limited edition ontwerpen. Wij zijn benieuwd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Één van Máxima's favoriete designers heeft zelf ook een lijstje favoriete vrouwen. In Nouveau vertelde hij honderduit over zijn moeder, oma en Madonna, maar er kwam nog iemand uit de hoge hoed: actrice Bianca Krijgsman, die op zondagavond weer te zien in haar glansrol van Nancy in De Luizenmoeder.

Claes: ‘Al heel vroeg ben ik verliefd geworden op het cabaret-duo Plien en Bianca. Ik keek altijd naar hun tv-shows en als ze optraden in de Kleine Komedie was ik de eerste die kaartjes kocht. Vrouwen die ik heel hoog had zitten. Pas later ontdekte ik dat Bianca ook in serieuze films speelt.

More content below the advertising

"Claes, ik heb een jurk nodig"

In 2014 nam ze out of the blue contact met mij op. “Hoi Claes, ik ben genomineerd voor een Emmy en ik heb een jurk nodig voor het festival. Ik vind je werk zo mooi, kunnen we praten?” Wat een eer, dat iemand die ik zo bewonder, mijn werk kent en het mooi vindt.

Dus ik zei: “Natuurlijk, kom maar langs.” 

Kers op de taart

Ik vind haar supergetalenteerd, heel grappig en – zoals bleek – ook nog eens heel aardig. Een couturestuk maken voor een écht mens, is sowieso iets anders dan voor modellen op de catwalk.

Bij de uitreiking van de Emmy was ik op zakenreis in Hongkong. Ik kreeg een app van haar: ”Claes, ik heb gewonnen!” Voor mij de kers op de taart, een heel dierbaar hoogtepunt in m’n carrière, omdat ik zo veel respect heb voor haar.’

Vanavond zie je Bianca Krijgsman weer in een héél andere outfit als Nancy in De Luizenmoeder.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in