Pas drie weken ligt het in de winkel en het staat nu al op nummer één in de Bestseller 60: Summer Proof met Sonja Bakker.

Sonjabakkeren, bijna vijftien jaar geleden was werd gewichtsconsulente Sonja Bakker zo populair dat haar afvalmethode een werkwoord werd. Meer dan 400.000 exemplaren verkocht ze van haar eerste boek Bereik je ideale gewicht en de kilo’s vlogen er al eierkoeken etend vanaf bij ons. Maar zoals dat meestal gaat met dieethypes (herinnert u zich Montignac, Atkins en Mayo nog?), waaide Sonja na een tijdje weer over.

Precies op tijd

Niet dat ze in de tussenliggende jaren stilzat, maar een megasucces zoals begin deze eeuw leek er niet meer in te zitten. Tot nu. Precies op tijd om ervoor te zorgen dat we straks fijn summerproof zijn. 

Article continues after the ad

Nieuws onder de zon

Is er nieuws onder de zon? Zeker wel, Sonja heeft goed opgelet en haar aanpak aan de tijd aangepast. Haar dieet bevat nu minder koolhydraten en meer eiwitten, zoals yoghurt en kwark. Ook adviseert ze, geheel volgens de plantaardiger-eten-trend geen 200 maar 400 gram groenten per dag. Het is nog even afwachten of het tussendoortje dat ze nu aanbeveelt net zo zal aanslaan als de eierkoek destijds: worteltjes met hummus.