Aan drie bekende mannen werd gevraagd welke vrouw zij op het voetstuk plaatsen. Hun keuzes zijn verrassend hartverwarmend en vooral bewonderend. Kijk, daar houden wij van op Wereldvrouwendag. 

De vraag die hen gesteld werd was: Wie is voor jou een wereldvrouw?

Ruud de Wild

Eén van de succesvolste presentatoren op Radio 2 twijfelde geen seconde. "Astrid Joosten! Dat is één van de sterkste vrouwen die ik ken. Ze staat al onwijs lang aan de top en is toch altijd zichzelf gebleven. Ze is een keiharde werker en levert altijd kwaliteit. 

Maar ook als mens is ze een aangename vrouw. Ik vind haar ook heel mooi 'van binnen'. Na het wegvallen van haar Willem is zij niet zuur geworden, maar blijven vechten. Kortom, een wereldvrouw!”

Gijs Staverman

Vorig jaar meldde Gijs op Instagram dat hij tot over zijn oren verliefd was. En dat is hij nog steeds...

 

Ik ben tot over mijn oren #verliefd op deze vrouw! #danweetjedat #liefde #summer #2017

Een bericht gedeeld door Gijs Staverman (@gijsstaverman2.0) op

"In mijn ogen is een wereldvrouw ook daadwerkelijk een vrouw van de wereld.

Een vrouw die sterk is, geduld heeft, en overal ter wereld dezelfde rust uitstraalt. Maar die actie onderneemt waar het nodig is, en zich niet uit het veld laat slaan door een kleine of grote tegenslag. Waar je mee levelt zonder dat je ook maar één woord hoeft te zeggen.

Een vrouw die steeds aantrekkelijker wordt omdat je haar mysterie nog lang niet weet te beschrijven. Een vrouw die positief in het leven staat, maar ook realistisch is.

Een wereldvrouw is een vrouw die lief is voor zichzelf en daardoor ook lief is voor anderen. Een vrouw die prachtig lacht en durft te huilen. Mijn vriendin Cher is die wereldvrouw!"

Willem Schouten

Mannenzakenman Willem Schouten is een bewonderaar van Neelie Kroes.

"Een vrouw die haar eigen plan durft te trekken, tot op het hoogste niveau. Waarbij ze - bepaald niet kinderachtig - in retrospectief ook haar eigen rol kritisch onder de loep durft te nemen. Waardoor ze zich van kort-door-de-bocht minister van Verkeer kon ontwikkelen tot een Grand Old Lady met eigen visie.

Maar het is ook de combinatie van het vleugje bekakte deftigheid en het tegelijkertijd heel verfijnd ondeugend zijn die mevrouw Neelie Kroes tot zo'n heerlijke wereldvrouw maakt.

Dit zei ze op 23 december 2017 in de Volkskrant: 'Ik vind flirten leuk. Het verhoogt de sfeer, je geeft er comfort mee. Zolang je eigen intenties en grenzen maar duidelijk zijn.'

Bron: mannenzaken.news. Beeld: ANP & iStock

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!