D'66 zit heel even zonder voorman, omdat Alexander Pechtold vorige week per direct stopte als lijsttrekker. De Haagse politieke raderen draaien volop. Wij tippen Kajsa Ollongren en Sigrid Kaag als potentiële opvolgers, want veel sterker én stijlvoller vind je ze niet.

In de Ministerraad nemen deze powervrouwen al heel wat kleur mee, dat zou als lijsttrekker natuurlijk helemaal goed van pas komen. Maar behalve een meer dan welkome dosis stijl, hebben ze ook de politieke bagage en substantie om hun partij te leiden.

Kajsa Ollongren (links) is sinds 26 oktober 2017 vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sigrid Kaag gooit hoge ogen als Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Houd trouwens Nouveau in de gaten als je meer over haar wilt weten, want binnenkort lees je een uitgebreid interview met deze slimme politica in Nouveau.

Op korte termijn komen beide dames niet in aanmerking voor het voorzitterschap, want ze stonden niet op de kandidatenlijst bij de laatste verkiezingen, maar het heeft er alle schijn van dat er een tijdelijke tussenpaus komt bij de democraten.

We zijn benieuwd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ben je zelf helemaal dol op kerst of heb je iemand in je omgeving die maar geen genoeg kan krijgen van deze tijd van het jaar? Hier 7 kleine (en wat grotere) cadeau's voor kerstfanaten.

1. Badbubbels

Wat een heerlijk feestelijk bubbelpakketje van Molton Brown. De Bath Gift Set kost € 55, maar de Festive Baubles heb je al voor € 12,-.

2. Kersttasje

Hohoho! Wij zijn helemaal verliefd op deze leren kerst-tas van Coccinelle (€ 198). Hij is er ook in het blauw en groen, maar wij gaan voor de rode! De opbrengst van de verkoop gaat naar Save The Children. Kijk, daar worden we dubbel zo blij van. 

3. Parfum in kerstkorset

De iconische flacon van Jean Paul Gaultier (€ 100,95)/100 ml) draagt voor de feestdagen een kerstkorsetje. Dat wil je toch hebben?! 

4. Kolibrie

Elk jaar kijken we weer uit naar de kerstafdeling van de Bijenkorf. Dit jaar brengt het warenhuis een grote, eigen collectie kerstballen, waaronder deze schattige kolibrie (€ 11,95). 

5. Rode laarsjes

Wij gebruiken kerst gewoon als goed excuus om deze fijne glanzende enkellaarsjes van Alexandre Vauthier (€ 690) aan te (laten) schaffen.

6. Collectors Red

Chanel heeft hun No5 in een Collector Red Edition-jasje gestoken en dat ziet er prachtig uit. (€ 137,72/100 ml)

7. De ultieme kersttrui

Die afgrijselijk lelijke en daardoor bijna weer mooie kersttruien laten wij even voor wat ze zijn. Wij gaan liever voor dit pareltje van Twinset (€ 199).

Deze stijlvolle Nouveautés kerstitems staan allemaal in de nieuwste Nouveau. Daar vind je nog veel meer (cadeau-)inspiratie op mode, beauty en woongebied. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De laatste jaren is deze vorm van feestelijk dineren echt in opkomst. En hoewel je ons gerust wakker mag maken voor een fijn diner of souper, is er wel wat te zeggen voor zo'n 'lopend diner'. 

Zeker bij grotere gezelschappen is een walking dinner een aanrader. Je gasten kunnen zich vrij bewegen en zo meerdere mensen spreken en jij ook. Met de goede voorbereiding kun jij je helemaal richten op de gastvrijheid tijdens de avond.

1. Cateraar

Tenzij je echt ster in de keuken bent, adviseren wij om bij groepen van meer dan 10 personen voor een cateraar of traiteur te kiezen. Laat het koken lekker over aan de professionals en richt je helemaal op je gasten.

2. Assortiment

Zorg voor een divers assortiment en vraag bij je uitnodiging aan je gasten om allergieën te melden. Voldoende keuze in vis-, vlees en vegetarische gerechtjes komt de sfeer ten goede.

3. Soort gerechten 

Kies voor kleine porties en goed te hanteren gerechtjes, niemand zit te wachten op een gerecht dat moeilijk te eten is en risico geeft op gerommel of vlekken.

4. Signature cocktail

Laat behalve bubbels, wijn, bier en fris ook een signature cocktail serveren, exclusief voor de avond met een knipoog naar een eventueel thema. Dat soort details blijven de gasten bij.

5. Soort tafels

Plaats zowel zittafels als statafels. Bij een walking dinner vinden sommige mensen het prettig om een hapje staand aan een tafel te nuttigen, terwijl andere mensen daar juist helemáál niet van houden en hun gerecht gewoon zittend willen eten.

Zeker als het een gerechtje is dat je moet snijden, is het prettig als je gasten dit niet onhandig met één hand hoeven te doen.

6. Verschil tussen walking dinner en buffet

Bij een buffet zijn de gerechten over het algemeen iets groter en eten mensen zittend aan tafel. Bij een walking dinner zouden de gerechtjes allemaal heel handzaam en makkelijk uit een hand te eten moeten zijn. Denk aan canapé's, blini's en sushi bijvoorbeeld.

7. De ruimte

Zorg voor voldoende tafels en spreiding van de gasten, want niemand wil hutjemutje op zijn buurman of buurvrouw iets eten. Dat zorgt ook voor onhandig gedoe met glazen en borden in dezelfde hand of gasten die elkaar aanstoten.

Door de plaatsing van je tafels en het spelen met gordijnen als natuurlijke 'muren' om een ruimte desgewenst groter of kleiner kan maken, is een aanrader. Of plaats pas extra tafels bij als het was drukker wordt zodat je goed zicht houdt op de verdeling en de ruimte.

Als je met een goede cateraar werkt, worden je veel van dit soort zorgen uit handen genomen, maar evengoed is het een goede checklist om voor te bespreken zodat je op de avond zelf niet verrast wordt.

Veel plezier!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in