D'66 zit heel even zonder voorman, omdat Alexander Pechtold vorige week per direct stopte als lijsttrekker. De Haagse politieke raderen draaien volop. Wij tippen Kajsa Ollongren en Sigrid Kaag als potentiële opvolgers, want veel sterker én stijlvoller vind je ze niet.

In de Ministerraad nemen deze powervrouwen al heel wat kleur mee, dat zou als lijsttrekker natuurlijk helemaal goed van pas komen. Maar behalve een meer dan welkome dosis stijl, hebben ze ook de politieke bagage en substantie om hun partij te leiden.

Article continues after the ad

Kajsa Ollongren (links) is sinds 26 oktober 2017 vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sigrid Kaag gooit hoge ogen als Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Houd trouwens Nouveau in de gaten als je meer over haar wilt weten, want binnenkort lees je een uitgebreid interview met deze slimme politica in Nouveau.

Op korte termijn komen beide dames niet in aanmerking voor het voorzitterschap, want ze stonden niet op de kandidatenlijst bij de laatste verkiezingen, maar het heeft er alle schijn van dat er een tijdelijke tussenpaus komt bij de democraten.

We zijn benieuwd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in