Het Scheveningse vuurwerkfestival is een absolute aanrader de komende twee weekenden. Zorg dat je ergens reserveert waar ze een goede bubbel schenken en geniet van het spektakel.

Dit zijn de acht landen die dit jaar strijden om de titel van ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’: Nederland, Oostenrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Japan, België en China.

Spanje, de winnaar van de vorige editie, verdedigt dit jaar haar titel en sluit het festival af tijdens de finaleavond op zaterdag 18 augustus.

Waar kan je het vuurwerk goed - en onder het genot van een fijne versnapering - zien

Je kan natuurlijk op een kleedje of met een paar campingstoelen en een volle picknickmand op het Scheveningse strand gaan zitten. Daar is het gezellig druk dus zorg wel dat je op tijd bent (zéker als je met de auto komt) om een plekje te bemachtigen.

Article continues after the ad

Of reserveer bij één van de strandtenten aan de boulevard.

Vijf goede plekken om het vuurwerk te zien volgens insiders:

 1. Op de pier heb je goed zicht op het ponton waar het vuurwerk van afgeschoten wordt. Wel op tijd komen. Op zich geen straf, want er is voldoende entertainment.
 2. Reserveer een tafeltje in het restaurant van het Kurhaus (bij lekker weer op het terras) en je hebt uitstekend zicht. Én je drinkt er ook een lekker drankje bij.
 3. Zoek een plekje op de boulevard.
 4. Of ga in het reuzenrad. Romantiek ten top.
 5. Vanaf het veel rustiger Zuiderstrand heb je ook nog prima zicht op het spektakel boven zee.

Het programma:

Vrijdag 10 augustus

 • 21:45 - Japan
 • 22:30 - Oostenrijk

Zaterdag 11 augustus

 • 21:45 - België
 • 22:30 - Engeland

Vrijdag 17 augustus

 • 21:45 - Nederland
 • 22:30 - Duitsland

Zaterdag 18 augustus

 • 21:45 - China
 • 22:30 - Spanje

Let op: Het festival is wel afhankelijk van het weer dus houd deze website goed in de gaten voor last-minute veranderingen zodat je niets mist.

Beeld: Richard Mulder

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in