Het Scheveningse vuurwerkfestival is een absolute aanrader de komende twee weekenden. Zorg dat je ergens reserveert waar ze een goede bubbel schenken en geniet van het spektakel.

Dit zijn de acht landen die dit jaar strijden om de titel van ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’: Nederland, Oostenrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Japan, België en China.

More content below the advertising

Spanje, de winnaar van de vorige editie, verdedigt dit jaar haar titel en sluit het festival af tijdens de finaleavond op zaterdag 18 augustus.

Waar kan je het vuurwerk goed - en onder het genot van een fijne versnapering - zien

Je kan natuurlijk op een kleedje of met een paar campingstoelen en een volle picknickmand op het Scheveningse strand gaan zitten. Daar is het gezellig druk dus zorg wel dat je op tijd bent (zéker als je met de auto komt) om een plekje te bemachtigen.

Of reserveer bij één van de strandtenten aan de boulevard.

Vijf goede plekken om het vuurwerk te zien volgens insiders:

 1. Op de pier heb je goed zicht op het ponton waar het vuurwerk van afgeschoten wordt. Wel op tijd komen. Op zich geen straf, want er is voldoende entertainment.
 2. Reserveer een tafeltje in het restaurant van het Kurhaus (bij lekker weer op het terras) en je hebt uitstekend zicht. Én je drinkt er ook een lekker drankje bij.
 3. Zoek een plekje op de boulevard.
 4. Of ga in het reuzenrad. Romantiek ten top.
 5. Vanaf het veel rustiger Zuiderstrand heb je ook nog prima zicht op het spektakel boven zee.

Het programma:

Vrijdag 10 augustus

 • 21:45 - Japan
 • 22:30 - Oostenrijk

Zaterdag 11 augustus

 • 21:45 - België
 • 22:30 - Engeland

Vrijdag 17 augustus

 • 21:45 - Nederland
 • 22:30 - Duitsland

Zaterdag 18 augustus

 • 21:45 - China
 • 22:30 - Spanje

Let op: Het festival is wel afhankelijk van het weer dus houd deze website goed in de gaten voor last-minute veranderingen zodat je niets mist.

Beeld: Richard Mulder

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in