Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat je het beste kunt eten om jong te blijven

Met een jeugdige uitstraling oud worden, wie wil dat nou niet? Natuurlijk moet je ook geluk met genen hebben, maar voeding is ook heel bepalend.  De Britse voedingsdeskundige en 'kruidenvrouwtje' Elizabeth Peyton-Jones weet er alles van.  Eet je jonger Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd, maar ...

Wat je het beste kunt eten om jong te blijven

Met een jeugdige uitstraling oud worden, wie wil dat nou niet? Natuurlijk moet je ook geluk met genen hebben, maar voeding is ook heel bepalend. 

De Britse voedingsdeskundige en 'kruidenvrouwtje' Elizabeth Peyton-Jones weet er alles van. 

Eet je jonger

Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd, maar kan gerust doorgaan voor een dertiger. Hoe dat komt? Volgens haar kun je jezelf 'jonger eten'. Met name veel kruiden zijn een natuurlijk 'verjongingsmiddel'.  

Noten

Verder vertelt Elizabeth dat noten eten heel belangrijk is. "Noten zijn lekker en ontzettend gezond. Ik eet elke dag een handje. Maar daarnaast maak ik er ook weleens shake van. Gooi wat cashewnoten in combinatie met wat water en drink het op."

Verder vertelt ze dat paranoten ervoor zorgen dat je minder snel grijs wordt en pistachenoten goed zijn voor je huid.

Kruiden

Nog meer tips: kook veel met kruiden. Waarom? Die zitten bomvol antioxidanten. Gebruik ze in een soep of gooi wat verse kruiden over je salade. Je krijgt er sterke nagels van, het is goed voor je organen en voor de hormoonhuishouding.

Lekker en gezond

Verder zijn volgens haar de volgende groenten onmisbaar in de keuken.

"Eet deze producten lekker veel. Je zult merken dat je er gelukkig van wordt: tomaten

  • avocado
  • komkommer
  • wortels
  • asperges
  • kikkererwten
  • granaatappel." 

Je weet wat er op de boodschappenlijst moet dus!

Dit is Elizabeth:

Bron: New York Post Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in