Dolly Parton gooide hoge ogen bij de Grammy Awards zondag en heeft daarmee vele harten gestolen. Extra bijzonder is dat ze zichzelf nooit een natuurlijke schoonheid heeft gevonden.

De 73-jarige Dolly zegt te weten dat ze er na haar verschillende cosmetische ingrepen nep uitziet, maar dat ze verder wel helemaal echt is. 

"Mijn uiterlijk is gebaseerd op het ideale beeld van een country girl. Ik ben geen natuurlijke schoonheid, maar ik weet wel hoe ik de positieve kanten kan belichten. En wat er maar nodig is, doe ik. Dat doe ik altijd: het beste te maken van alles,” zo vertelt de zangeres aan CBS News.

Article continues after the ad

Stoppen met werken
De zangeres denkt nog altijd niet aan stoppen met werken. Dit ondanks dat ze de pensioengerechtigde leeftijd ruim heeft bereikt en ervoor kan kiezen te leven van de inkomsten van al haar hits. "Ik kan niet stilzitten. Ik werk niet voor het geld en heb dat nooit gedaan. Het is kunst, dat is het werk en daar hou ik van. En ik heb het goed voor elkaar, daar ben ik dankbaar voor."

Grammy’s
Dolly kreeg tijdens de Grammy’s een eerbetoon en zong met verschillende artiesten haar grootste hits. Katy Perry en Kacey Musgraves startten het eerbetoon met Here You Come Again. Dolly kwam halverwege onder luid applaus op en zong het nummer verder mee. Met haar petekind Miley Cyrus zong Dolly vervolgens haar hit Jolene. Hierna kwam Maren Morris op om After The Gold Rush met Dolly ten gehore te brengen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in