Morgenavond, 27 oktober, is de Nacht van de Nacht. Veel bedrijven en gemeenten doven dan hun licht. Sacha de Boer is één van de ambassadeurs van dit mooie initiatief

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte gezien, licht Europa op, maar België en Nederland doen er nog een schepje bovenop.

Article continues after the ad

Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Reclameverlichting bijvoorbeeld, dat heel de nacht brandt, zo zonde!

En door al dat licht kunnen we de sterren ook minder goed zien. Voor onze gezondheid is een portie duisternis ook belangrijk. Melatonine, een hormoon dat in het donker wordt aangemaakt versterkt ons afweersysteem.

Oproep

Natuur en Milieufederaties hebben deze week een oproep uitgedaan aan bedrijven en gemeenten om ook dit jaar weer mee te doen met de campagne en massaal de lichten te doven. Verder zijn er heel veel bijzondere evenementen.

  • Heel veel Sterrenwachten openen speciaal hun deuren zodat je eens een kijkje kan nemen. Dit weekend staat Mars heel dicht bij de aarde dus die kan je zéker zien.
  • Verder zijn er talloze nachtwandelingen met gidsen en boswachters op bijzondere locaties als de stadsmuur van Alkmaar of Park Franckendael in Amsterdam
  • Daarnaast is dineren bij kaarslicht is ook bepaald geen straf, er zijn enorm veel restaurants die meedoen.

Kijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is.

En niet te vergeten; in het kaarslicht zien we er op ons best uit. Dus doof die lampen en steek zelf thuis ook een kaarsje aan. Heel win-win!

Beeld: iStock.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in