Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Van vóór 1975? Dan werd je vast uit één van deze 7 boeken voorgelezen

Nog éééén verhaaltje?! Hoe vaak we dat wel niet gevraagd hebben vroeger. uit deze 7 boeken werden wij het liefste voorgelezen. Zit jouw favoriet er ook bij? 1. Jip & Janneke De korte verhalen met herkenbare peuterprobleempjes en de beste vrienden Jip & Janneke; wie is er niet groot mee geworden? ...

Van vóór 1975? Dan werd je vast uit één van deze 7 boeken voorgelezen

Nog éééén verhaaltje?! Hoe vaak we dat wel niet gevraagd hebben vroeger. uit deze 7 boeken werden wij het liefste voorgelezen. Zit jouw favoriet er ook bij?

1. Jip & Janneke

De korte verhalen met herkenbare peuterprobleempjes en de beste vrienden Jip & Janneke; wie is er niet groot mee geworden?

2. Pinkeltje

De boeken van Dick Laan over de reislustige kabouter gingen er bij ons in als zoete koek.

3. Le Petit Prince

10 levenslessen van Antoine de Saint-Exupéry over de kleine prins werden verweven in een magisch verhaal met mooie illustraties.

4. Pieter Konijn

Vooral de tekeningen van Beatrix Potter van het ondeugende konijntje spraken tot de verbeelding.

5. Sprookjes van de Gebroeders Grimm

We luisterden graag naar de sprookjes van De Gebroeders Grimm die met terugwerkende kracht ook best heel wat gruwelijke details hadden!

In de originele versie van Assepoester bijvoorbeeld, moedigt de stiefmoeder haar dochters aan hun voeten met een mes te bewerken om ervoor te zorgen dat de muiltje past. ‘Hak je teen eraf. Als je koningin bent, hoef je toch niet meer te lopen’. Brrr

6. Alles van Astrid Lindgren

Pippi Langkous vonden we een kleine heldin en we zagen haar natuurlijk ook op televisie, maar ook Ronja de roversdochter was superspannend.

7. Het Gouden boek van dichter Toon Tellegen

Vier bijzondere verhalen over dromen, helden en een wereldse verjaardag. Met: Waar is Mo?, Als Feda slaapt, Mano de brandweerjongen en Morgen ben ik jarig.

Sowieso waren álle Gouden boekjes een feestje. Niet zo dik en met mooie verhalen, wij hadden een hele rits thuis en kregen er geen genoeg van! Alleen het kiezen was moeilijk!

En had je een broertje of hoorde je liever iets avontuurlijker verhalen? Dan hebben Old Shatterhand, Pietje Bell en De Kameleon vast ook de revue gepasseerd!

Waar werd jij vroeger uit voorgelezen? Deel het in de reacties hieronder.

Beeld: Annie Spratt via Unsplash en prentenboek.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in