Nog éééén verhaaltje?! Hoe vaak we dat wel niet gevraagd hebben vroeger. uit deze 7 boeken werden wij het liefste voorgelezen. Zit jouw favoriet er ook bij?

1. Jip & Janneke

More content below the advertising

De korte verhalen met herkenbare peuterprobleempjes en de beste vrienden Jip & Janneke; wie is er niet groot mee geworden?

2. Pinkeltje

De boeken van Dick Laan over de reislustige kabouter gingen er bij ons in als zoete koek.

3. Le Petit Prince

10 levenslessen van Antoine de Saint-Exupéry over de kleine prins werden verweven in een magisch verhaal met mooie illustraties.

4. Pieter Konijn

Vooral de tekeningen van Beatrix Potter van het ondeugende konijntje spraken tot de verbeelding.

5. Sprookjes van de Gebroeders Grimm

We luisterden graag naar de sprookjes van De Gebroeders Grimm die met terugwerkende kracht ook best heel wat gruwelijke details hadden!

In de originele versie van Assepoester bijvoorbeeld, moedigt de stiefmoeder haar dochters aan hun voeten met een mes te bewerken om ervoor te zorgen dat de muiltje past. ‘Hak je teen eraf. Als je koningin bent, hoef je toch niet meer te lopen’. Brrr

6. Alles van Astrid Lindgren

Pippi Langkous vonden we een kleine heldin en we zagen haar natuurlijk ook op televisie, maar ook Ronja de roversdochter was superspannend.

7. Het Gouden boek van dichter Toon Tellegen

Vier bijzondere verhalen over dromen, helden en een wereldse verjaardag. Met: Waar is Mo?, Als Feda slaapt, Mano de brandweerjongen en Morgen ben ik jarig.

Sowieso waren álle Gouden boekjes een feestje. Niet zo dik en met mooie verhalen, wij hadden een hele rits thuis en kregen er geen genoeg van! Alleen het kiezen was moeilijk!

En had je een broertje of hoorde je liever iets avontuurlijker verhalen? Dan hebben Old Shatterhand, Pietje Bell en De Kameleon vast ook de revue gepasseerd!

Waar werd jij vroeger uit voorgelezen? Deel het in de reacties hieronder.

Beeld: Annie Spratt via Unsplash en prentenboek.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in