Trampoline springen is leuk voor kids, maar een fantastische work-out voor ons. En wel hierom:

Je verbrandt calorieën als een malle. Negentien minuten non-stop springen, blijkt uit onderzoek, goed te zijn voor 8,3 calorieën per minuut. Met een uurtje ga je richting 500 calorieën!

Het voelt niet als sporten. Trampoline springen is eigenlijk alleen maar heel leuk. Bevrijdend zelfs. Vermoeiend ook natuurlijk, na een uur heb je hoogstwaarschijnlijk verzuurde benen en kun je niet meer, maar vervelend is het zeker niet.

Het is goed voor je evenwicht. Door je goed te focussen op hoe je neerkomt, werk je meteen aan je evenwicht. Meteen de hoogte in is geen must (wel leuk) en vergroot kan op blessures. Góed springen is de kunst.

Springen is hot. Omdat we niet allemaal een trampoline in de achtertuin hebben staan, wordt op steeds meer sportscholen jumping fitness aangeboden.

Tijdens zo’n sessie gebruik je 400 spieren! Buik, benen, billen, alles komt aan bod. Het is dus effectiever dan bijvoorbeeld joggen, maar minder belastend voor de gewrichten.

Tip: Zorg wel voor een goede sportbeha :-) 

Bron: Women’s Health, Jumping Fitness Beeld: iStock.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Natúúrlijk worden we blij van de zon in een goed glas rosé of een fles bubbels bij het water. Maar we zijn ook al tijden op zoek naar een goed, alcoholvrij alternatief. Beter voor je lijf en vaak ook met wat minder suikers. Daardoor is een laag alcohol-promillage ook voor de calorieën interessant. Vandaar dat NoLo (No alcohol, Low alcohol) dé terrastrend van deze zomer is. En laat daar nou een heel lekker drankje bij passen.

Tess Posthumus is al jaren één van 's werelds beste bartenders en in haar cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam proef je 24 en 25 juli tussen 17:00 en 00:00 cocktails met de alcoholvrije 'spirit' Seedlip.

En behalve dat het lekker is, ziet de fles er ook prachtig uit, dat maakt het toch net iets aantrekkelijker. Tussen de gins en likeuren, slaat 'ie geen slecht figuur.

Je proeft smaken á la Gin & Tonic en een goede Manhattan, maar dan zonder alcohol. Dan is het ook geen probleem dat het op een doordeweekse avond is, want de volgende dag ben je weer zo fris als een hoentje.

We zijn benieuwd!

Beeld: Flying Dutchman Cocktails

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Eindelijk is het zover. Het briljante baken van stijl op de Amsterdamse Dam is weer open. Gassan werd helemaal gerenoveerd en het resultaat mag er zijn!

Om de heropening te vieren, is het heel deze week feest. En daar kan jij van profiteren.

Tot en met 24 juli kun je bij Gassan Dam Square gratis je juwelen laten schoonmaken. En als je wilt, kijken ze ook je horloge nog even na.

En als je er dan toch bent, vergaap je dan aan de nieuwe collecties en diamanten van onder andere Rolex, Chopard, Cartier en natuurlijk Gassan 121.

www.gassan.com

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in