O, hoe heerlijk hebben wij ons vergaapt aan alle luxe, catfights en intriges. Weet je nog?

Dynasty natuurlijk!

Dynasty draait om de familie Carrington, aangevoerd door oliemagnaat Blake, die in Denver een verbeten strijd voert met het bedrijf Colbyco. 

Hiervan is Alexis Carrington-Colby, na een aantal jaren Alexis Morell Carrington Colby Dexter Rowan, de eigenaar. Joan Collins belichaamde op onnavolgbare wijze deze uitgekiende diva.

Zij wordt niet gehinderd door enige vorm van tact als het op haar ex-man en zijn nieuwe liefde (en voormalig secretaresse) Krystle aankomt. De dames staan op voet van oorlog die wordt aangewakkerd door wederzijdse vileinigheden.

Article continues after the ad

Beroemde uitspraken van Alexis

Alexis wist haar 'tegenstanders’ in het leven altijd op uiterst vileine manier van repliek te dienen. Dat resulteerde in een aantal onvergetelijke uitspraken. Hier zijn ze verzameld (negeer de titel van het filmpje, wij hebben het ook niet bedacht). 

Heerlijk om naar te kijken! 

De cliffhanger der cliffhangers

Sommige verhaallijnen waren, op zijn minst, vergezocht te noemen. Zo vonden de ‘catfights’ tussen Alexis en Krystl op de vreemdste plekken plaats, zoals vijvers of in de modder.

En herinner je je nog dé cliffhanger? In de aflevering Moldavia massacre werd bijkans heel de cast uitgeroeid tijdens een huwelijksvoltrekking. Echter in het seizoen daarna bleken ze wonder boven wonder ongeschonden. Om over de ontvoering van Fallon door aliens nog maar te zwijgen…

Hoe hoger de kapsels, hoe breder de schoudervullingen, Dynasty zette de modetoon in de jaren ’80. De serie concurreerde met nog zo’n kijkcijferkanon: Dallas. 

Verdwijningen, roddel, achterbakse acties, affaires, verlies van geheugens, liefde en drama. Vooral héél veel drama. Dat bond ons aan het beeldscherm.

En nu?

John Forsythe, die Blake Carrington speelde, overleed in 2010 op 92-jarige leeftijd.
Linda Evans, de vertolker van Krystle, werd in 2014 nog opgepakt voor rijden onder invloe
Joan Collins, voor altijd Alexis, werd in 2014 geridderd door Koningin Elizabeth II. Het lijkt erop dat 'Dame' Alexis dus aan het langste eind trekt.

Beeld: Still uit de video.