O, hoe heerlijk hebben wij ons vergaapt aan alle luxe, catfights en intriges. Weet je nog?

Dynasty natuurlijk!

Dynasty draait om de familie Carrington, aangevoerd door oliemagnaat Blake, die in Denver een verbeten strijd voert met het bedrijf Colbyco. 

Hiervan is Alexis Carrington-Colby, na een aantal jaren Alexis Morell Carrington Colby Dexter Rowan, de eigenaar. Joan Collins belichaamde op onnavolgbare wijze deze uitgekiende diva.

Zij wordt niet gehinderd door enige vorm van tact als het op haar ex-man en zijn nieuwe liefde (en voormalig secretaresse) Krystle aankomt. De dames staan op voet van oorlog die wordt aangewakkerd door wederzijdse vileinigheden.

Beroemde uitspraken van Alexis

Alexis wist haar 'tegenstanders’ in het leven altijd op uiterst vileine manier van repliek te dienen. Dat resulteerde in een aantal onvergetelijke uitspraken. Hier zijn ze verzameld (negeer de titel van het filmpje, wij hebben het ook niet bedacht). 

Heerlijk om naar te kijken! 

De cliffhanger der cliffhangers

Sommige verhaallijnen waren, op zijn minst, vergezocht te noemen. Zo vonden de ‘catfights’ tussen Alexis en Krystl op de vreemdste plekken plaats, zoals vijvers of in de modder.

En herinner je je nog dé cliffhanger? In de aflevering Moldavia massacre werd bijkans heel de cast uitgeroeid tijdens een huwelijksvoltrekking. Echter in het seizoen daarna bleken ze wonder boven wonder ongeschonden. Om over de ontvoering van Fallon door aliens nog maar te zwijgen…

Hoe hoger de kapsels, hoe breder de schoudervullingen, Dynasty zette de modetoon in de jaren ’80. De serie concurreerde met nog zo’n kijkcijferkanon: Dallas. 

Verdwijningen, roddel, achterbakse acties, affaires, verlies van geheugens, liefde en drama. Vooral héél veel drama. Dat bond ons aan het beeldscherm.

En nu?

John Forsythe, die Blake Carrington speelde, overleed in 2010 op 92-jarige leeftijd.
Linda Evans, de vertolker van Krystle, werd in 2014 nog opgepakt voor rijden onder invloe
Joan Collins, voor altijd Alexis, werd in 2014 geridderd door Koningin Elizabeth II. Het lijkt erop dat 'Dame' Alexis dus aan het langste eind trekt.

Beeld: Still uit de video.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!