Slimme contrasten, verrassende combinaties en sterke composities: met deze gouden tips style je je huis als een professional.

1. Podium

Een hoek in de kamer of een kleine uitsparing in de muur is het perfecte podium voor een paar goedgekozen pronkstukken. Combineer bijvoorbeeld een fraai boek met wat mooie objecten. Creëer ook hoogteverschillen, zoals met een stolp en verander je compositie geregeld.

2. Uitstraling

Een goed idee uit Scandinavië: een tafellamp in de vensterbank. Dat geeft niet alleen een warme sfeer binnen, maar ziet er ook gezellig en gastvrij uit van buitenaf. 

3. Ruggensteun

Hoe benut je de boekenkast goed zonder dat hij een rommelige blikvanger wordt? Alles in hetzelfde kleurenpalet houden, zorgt al voor rust.

Helemaal 'anders' wordt het als je de boeken met de rug naar achteren in de kast zet (alleen met exemplaren die je toch niet (meer) leest). En laat hier en daar een vak leeg, dat geeft lucht.

4. Stilleven

Een bijzettafeltje vraagt om een spannend tafereel. Dat hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Met een ranke vaas en een mooie tak vul je de ruimte zonder lawaai. Hou de achtergrond rustig, zodat de compositie optimaal tot zijn recht komt.

5. Warm welkom

Een hal of andersoortige entree wordt extra gastvrij met een wand- of bijzettafel. Mooi om te zien, zeker met een vaas bloemen of wat chique dozen erop. Handig om sleutels en post snel in op te bergen. De spiegel is uiteraard ideaal voor een laatste make-upcheck.

6. Rustpunt

In de slaapkamer mag het wel een beetje speels, bijvoorbeeld als het om nachtkastjes gaat. Kies voor een keramieken tafeltje of een ander fraai object. Hou, om de sfeer warm te houden, alles in dezelfde kleur(schakeringen). Een mix van harde en zachte materialen maakt het geheel extra  interessant.

Beeld: Patricia Braaf. Bron: Nouveau

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.