Slimme contrasten, verrassende combinaties en sterke composities: met deze gouden tips style je je huis als een professional.

1. Podium

More content below the advertising

Een hoek in de kamer of een kleine uitsparing in de muur is het perfecte podium voor een paar goedgekozen pronkstukken. Combineer bijvoorbeeld een fraai boek met wat mooie objecten. Creëer ook hoogteverschillen, zoals met een stolp en verander je compositie geregeld.

2. Uitstraling

Een goed idee uit Scandinavië: een tafellamp in de vensterbank. Dat geeft niet alleen een warme sfeer binnen, maar ziet er ook gezellig en gastvrij uit van buitenaf. 

3. Ruggensteun

Hoe benut je de boekenkast goed zonder dat hij een rommelige blikvanger wordt? Alles in hetzelfde kleurenpalet houden, zorgt al voor rust.

Helemaal 'anders' wordt het als je de boeken met de rug naar achteren in de kast zet (alleen met exemplaren die je toch niet (meer) leest). En laat hier en daar een vak leeg, dat geeft lucht.

4. Stilleven

Een bijzettafeltje vraagt om een spannend tafereel. Dat hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Met een ranke vaas en een mooie tak vul je de ruimte zonder lawaai. Hou de achtergrond rustig, zodat de compositie optimaal tot zijn recht komt.

5. Warm welkom

Een hal of andersoortige entree wordt extra gastvrij met een wand- of bijzettafel. Mooi om te zien, zeker met een vaas bloemen of wat chique dozen erop. Handig om sleutels en post snel in op te bergen. De spiegel is uiteraard ideaal voor een laatste make-upcheck.

6. Rustpunt

In de slaapkamer mag het wel een beetje speels, bijvoorbeeld als het om nachtkastjes gaat. Kies voor een keramieken tafeltje of een ander fraai object. Hou, om de sfeer warm te houden, alles in dezelfde kleur(schakeringen). Een mix van harde en zachte materialen maakt het geheel extra  interessant.

Beeld: Patricia Braaf. Bron: Nouveau

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in