Bijna 37 jaar na haar mysterieuze dood wordt de zaak Natalie Wood weer opgerakeld. Had haar toenmalige man Robert Wagner er toch meer mee te maken?

Het was in een nacht in 1981 toen de toen 43-jarige Hollywood-actrice voor de kust van Californië verdronk. De actrice, die beroemd was geworden door haar rollen in West Side Story en Rebel Without a Cause, was met haar man, acteur Robert Wagner – in die tijd heel populair door de serie Hart to Hart, en acteur Christopher Walken gaan varen op hun jacht Splendour. Die nacht verdween Natalie van boord, zes uur later werd ze gevonden in zee, met een donsjas over haar nachtkleding. Verdronken.

Het jacht Splendour.

Watervrees
Toen al was het een mysterie. Hoe was ze ‘s nachts in het water terecht gekomen? Blijkbaar had ze het sloepje dat bij het jacht hoorde losgemaakt en was ze daarbij in het water gevallen? Maar waarom had ze dat dan gedaan – ze had eerder al eens aangegeven doodsbang te zijn voor donker water en blijkbaar kon ze niet eens zwemmen. Haar relatie met Wagner was turbulent, ze waren al eens gescheiden en opnieuw getrouwd. Hij was jaloers. De sfeer aan boord zou grimmig zijn. En toch was hij in die tijd geen serieuze verdachte. Het was een noodlottig ongeval geweest.

Het stel in gelukkige tijden.

Verdacht
Maar nu, zo’n 37 jaar later, is hij dat wel. Reden is de verklaring van de kapitein van de Splendour. Hij schreef jaren geleden al een onthullend boek over de zaak waarin hij zei dat het stel die novembernacht aan boord slaande ruzie had gekregen – over Christopher Walken – , dat er gedronken was, dat er geschreeuwd werd, en dat het ineens stil was geworden en Wagner daarna terug kwam lopen naar de brug waar de kapitein al die tijd was geweest. Dit verhaal maakt dat de zaak nu is heropend, en dat de inmiddels 88-jarige Robert Wagner alsnog een verdachte is. Gek genoeg houdt Christopher Walken al die jaren al zijn mond. En Wagner, die weigert mee te werken aan het onderzoek. To be continued...

Een filmscène met haar collega en vriend Christopher Walken.

 

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!