Bijna 37 jaar na haar mysterieuze dood wordt de zaak Natalie Wood weer opgerakeld. Had haar toenmalige man Robert Wagner er toch meer mee te maken?

Het was in een nacht in 1981 toen de toen 43-jarige Hollywood-actrice voor de kust van Californië verdronk. De actrice, die beroemd was geworden door haar rollen in West Side Story en Rebel Without a Cause, was met haar man, acteur Robert Wagner – in die tijd heel populair door de serie Hart to Hart, en acteur Christopher Walken gaan varen op hun jacht Splendour. Die nacht verdween Natalie van boord, zes uur later werd ze gevonden in zee, met een donsjas over haar nachtkleding. Verdronken.

Het jacht Splendour.

Watervrees
Toen al was het een mysterie. Hoe was ze ‘s nachts in het water terecht gekomen? Blijkbaar had ze het sloepje dat bij het jacht hoorde losgemaakt en was ze daarbij in het water gevallen? Maar waarom had ze dat dan gedaan – ze had eerder al eens aangegeven doodsbang te zijn voor donker water en blijkbaar kon ze niet eens zwemmen. Haar relatie met Wagner was turbulent, ze waren al eens gescheiden en opnieuw getrouwd. Hij was jaloers. De sfeer aan boord zou grimmig zijn. En toch was hij in die tijd geen serieuze verdachte. Het was een noodlottig ongeval geweest.

Het stel in gelukkige tijden.

Verdacht
Maar nu, zo’n 37 jaar later, is hij dat wel. Reden is de verklaring van de kapitein van de Splendour. Hij schreef jaren geleden al een onthullend boek over de zaak waarin hij zei dat het stel die novembernacht aan boord slaande ruzie had gekregen – over Christopher Walken – , dat er gedronken was, dat er geschreeuwd werd, en dat het ineens stil was geworden en Wagner daarna terug kwam lopen naar de brug waar de kapitein al die tijd was geweest. Dit verhaal maakt dat de zaak nu is heropend, en dat de inmiddels 88-jarige Robert Wagner alsnog een verdachte is. Gek genoeg houdt Christopher Walken al die jaren al zijn mond. En Wagner, die weigert mee te werken aan het onderzoek. To be continued...


Een filmscène met haar collega en vriend Christopher Walken.

 

Het internet helpt mee om dit verliefde stelletje te vinden. Een fotograaf legde het bijzondere (en prachtige) moment vast, maar kon ze daarna niet meer vinden.

Matthew Dippel was natuurfoto’s aan het schieten in bij Taft Point in het Yosemite National Park in Californië, toen het koppel ineens in beeld kwam. Toen de man op één knie ging zitten, bedacht de fotograaf zich niet en legde het bijzondere moment vast.

"Er werd daarna veel geknuffeld en gekust, dus ik neem aan dat ze 'ja' heeft gezegd," zei hij tegen CNN die het verhaal ook oppikte.

Hij rende naar de plek waar hij het stel gezien had (ongeveer twee minuten), maar de twee waren al verdwenen. Ook andere bezoekers van het park hebben zie niet meer gezien. Dus schakelde Matthew Twitter in met deze oproep:

Inmiddels is het bericht meer dan 100.000 gedeeld, maar het verliefde setje heeft zich nog niet gemeld. Toch jammer, van zo’n prachtplaatje!

Bron: NU.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het was heerlijk zonnig afgelopen weken, maar de herfst dient zich nu toch echt aan. We kunnen onze warme kleren weer tevoorschijn halen. Maar om nou te zeggen dat die fris en fruitig ruiken... nou nee.

Dan maar alles wassen? Dat is gelukkig niet nodig. Die muffe geur haal je er in mum van tijd uit. En je raadt nooit waarmee. 

Daar proosten we op

Geloof het of niet: er komt drank aan te pas. Om je kleding op te frissen, heb je een plantenspuit en wodka nodig. Omdat je het niet drinkt (nee echt niet), maar op je kleding spuit, is een goedkoop huismerk voldoende.

Lees ook: Kriebelende wollen trui? Zo zit-ie weer zalig!

Snel en safe schoon

Waarom het werkt? De alcohol doodt alle bacteriën die luchtjes met zich meebrengen, maar laat daarna geen dranklucht achter. Wol, katoen en polyester zijn veilig om te bespuiten. Wees voorzichtig met dure materialen als zijde en leer.

Bron: Libelle.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​