Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Onverwachte borrel? Zo is je wijn snel gekoeld

Ze kunnen zomaar ineens voor de deur staan, je vrienden. Het is immers lekker weer. En je hebt wel wijn in huis, maar die is niet koud. Geen probleem, als je tien minuten geduld hebt. Wie altijd een koelmanchet is het vriesvak heeft liggen, heeft geen probleem. Manchet om de fles, nog even in de ...

Onverwachte borrel? Zo is je wijn snel gekoeld

Ze kunnen zomaar ineens voor de deur staan, je vrienden. Het is immers lekker weer. En je hebt wel wijn in huis, maar die is niet koud. Geen probleem, als je tien minuten geduld hebt.

Wie altijd een koelmanchet is het vriesvak heeft liggen, heeft geen probleem. Manchet om de fles, nog even in de koelkast zetten en met tien minuten is de fles op prima koele temperatuur.

De fles in de vriezer is ook een optie. Not done misschien, maar nood breekt wetten, zullen we maar zeggen.

Zout is het sleutelwoord

Plan C is de volgende: vul een koelemmer met water en evenzoveel ijsklontjes. En nu komt de truc: schep er een aantal flinke scheppen zout bij (echt, wees niet bescheiden).

Het zout zorgt ervoor dat de kou sneller vrij komt. Fles wit of rosé erin en na tien, vijftien minuten kunnen jullie aan de borrel. Proost! 

Beeld: iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in