De halve Nouveau redactie is met Beverly Hills 90210 opgegroeid, en anders kijken onze kinderen wel Riverdale. In shock waren we toen we hoorden van het heengaan van acteur Luke Perry, 52 pas.

Claudia Straatmans (51)
Hoofdredacteur Nouveau: “Beverly Hills 90210 was het hoofdonderwerp van mijn doctoraal scriptie voor mijn studie Film- en TVWetenschappen. Alles wist ik van Dylan McKay, Brandon, Brenda en noem maar op. Dat Shannen Doherty (Brenda) verklaarde ‘heartbroken’ te zijn door Luke’s plotse dood, snap ik dan ook helemaal. Het voelt alsof een kennis van vroeger is heengegaan. Deze oude kennis kwam eigenlijk ook weer een beetje in zicht door Riverdale wat mijn dochter kijkt (Luke speelde vader Fred). Hoe wrang ook zijn vroege dood, Luke Perry heeft een duidelijke erfenis achtergelaten. In de hoogtijdagen van BH90210 werden er veel Dylan’s geboren. In 1993 een van de meest populaire jongensnamen in Nederland. Rust zacht.”

Martine Findhammer-Schut (35)
Redacteur Nouveau: "Luke Perry, een charismatische acteur met een mooie kop vol karakter. Mijn crush in de jaren negentig (en was dat stiekem nog steeds) toen hij Dylan McKay speelde in Beverly Hills 90210. Niet zo gek dat dus dat hij ook bij mij aan de muur hing. Ik was hem even kwijt, maar Luke dook weer op in de Netflix-serie Riverdale. En ja, ik moest dus kijken. Triest dat hij op jonge leeftijd is overleden. Luke, je zal gemist worden."

Article continues after the ad

Sylvia Schaffrath (46)
Blogger Nouveau: Dylan is dood …. 
Ik zit met mijn lief en schoonouders aan een diner bij Kasteel TerWorm wanneer ik, jaja, ik weet het, het hoort niet, op mijn telefoon kijk, omdat ik de klingel hoor van ‘breaking news’. “Nee!” Ik kan er niks aan doen, ik zeg het hardop. Lief kijkt vragend. ‘Dylan is dood!’.  Mijn held, mijn crush, uit BH90210. Niet Brandon, want die was veel te perfect en te kakkineus. Ook niet één van de andere mannelijke hoofdrolspelers. Nee, enkel Dylan, met het rauwe randje. De James Dean van de 90’s . Mysterieus, ongrijpbaar. Gekwetst, maar ík zou dat oplossen en samen zouden we ‘long and happily ever after’ zijn. Die Dylan. Knap, sexy. En nu, zomaar, uit het niets, is hij er niet meer. Mijn jeugdidool. Rust zacht lieve mooie Luke, a.k.a. Dylan…

Marion Florusse
Chef Tekst/Lifestyle Nouveau: "Ik weet dat Luke Perry mij destijds zo trof omdat hij me aan James Dean deed denken. Ook een mooie, beetje ongrijpbare mooie jongen, met vermoedelijk diepe gronden. Ik keek maar sporadisch naar de serie, maar Luke intrigeerde me. Heel begrijpelijk dat de makers van Beverly Hills 90210 zijn aanvankelijke gastrol tot een vaste maakten. Uitstraling is onbetaalbaar. Triest dat hij - net als James Dean - niet oud mocht worden. 

90210

90210

90210

90210