Met wat kleine aanpassingen in je huis, een nieuwe kleur verf op de muur of een stijlvolle eyecatcher, maak je je huis weer helemaal ‘2019’. Dit zijn de woontrends van het moment.

De tijd van de scheeuwerigheid is voorbij. Bonte combinaties zie je nu steeds minder. Kleuren die elkaar aanvullen juist  weer wel.

More content below the advertising

Kleurtrend 2019: klassiek en donker

Groen is dé interieurkleur van 2019. Van Olijfgroen tot diep flessengroen en alles daartussen. De pasteltinten van vorig jaar (denk oud roze) maken plaats voor diepere, klassieke kleuren als kobaltblauw.

Als je die kleur te heftig vind, kun je ook een deel van de muur verven of houd je muur neutraal en kies voor accessoires in de donkerder kleuren. Een sprei, kussen of kleed geeft heel je interieur dan echt een oppepper.

Natuurlijke stoffen

Onbehandelde stoffen als linnen, leer, bamboe, wol en onbehandeld licht hout geven een rustig en natuurlijk accent waar veel mensen van houden.

We gaan minder bewerken. Hout ziet eruit als hout, marmer als marmer. Je wil het materiaal herkennen zoals het is. Hierdoor krijg je automatisch mooie contrasten.

En we gaan voor grafische vormen. De zogenoemde Chanel-stoffen. De jaren 70 vieren hoogtij in huis. Grof geweven, pied-de-poule of ruit. Velours raakt uit volgens interieurexperts.

Planten: cactus maakt plaats voor palmachtige

Vetplanten en cactussen gaan plaatsmaken voor palmachtigen. Exotische planten als de monstera en de gatenplant geven je interieur een kleurige boost.

Volgens Studio Piet Boon is het vooral belangrijk dat je interieur goed voelt. Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten, want als je je goed voelt in je huis, gaat je interieur decennia mee.

Af en toe een eyecatcher in een nieuwe trend toevoegen, houdt het spannend. Maar dat kan natuurlijk ook met kunst.

Bron: Nu.nl. Beeld: Unsplash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Één van Máxima's favoriete designers heeft zelf ook een lijstje favoriete vrouwen. In Nouveau vertelde hij honderduit over zijn moeder, oma en Madonna, maar er kwam nog iemand uit de hoge hoed: actrice Bianca Krijgsman, die op zondagavond weer te zien in haar glansrol van Nancy in De Luizenmoeder.

Claes: ‘Al heel vroeg ben ik verliefd geworden op het cabaret-duo Plien en Bianca. Ik keek altijd naar hun tv-shows en als ze optraden in de Kleine Komedie was ik de eerste die kaartjes kocht. Vrouwen die ik heel hoog had zitten. Pas later ontdekte ik dat Bianca ook in serieuze films speelt.

More content below the advertising

"Claes, ik heb een jurk nodig"

In 2014 nam ze out of the blue contact met mij op. “Hoi Claes, ik ben genomineerd voor een Emmy en ik heb een jurk nodig voor het festival. Ik vind je werk zo mooi, kunnen we praten?” Wat een eer, dat iemand die ik zo bewonder, mijn werk kent en het mooi vindt.

Dus ik zei: “Natuurlijk, kom maar langs.” 

Kers op de taart

Ik vind haar supergetalenteerd, heel grappig en – zoals bleek – ook nog eens heel aardig. Een couturestuk maken voor een écht mens, is sowieso iets anders dan voor modellen op de catwalk.

Bij de uitreiking van de Emmy was ik op zakenreis in Hongkong. Ik kreeg een app van haar: ”Claes, ik heb gewonnen!” Voor mij de kers op de taart, een heel dierbaar hoogtepunt in m’n carrière, omdat ik zo veel respect heb voor haar.’

Vanavond zie je Bianca Krijgsman weer in een héél andere outfit als Nancy in De Luizenmoeder.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in