Met wat kleine aanpassingen in je huis, een nieuwe kleur verf op de muur of een stijlvolle eyecatcher, maak je je huis weer helemaal ‘2019’. Dit zijn de woontrends van het moment.

De tijd van de scheeuwerigheid is voorbij. Bonte combinaties zie je nu steeds minder. Kleuren die elkaar aanvullen juist  weer wel.

Article continues after the ad

Kleurtrend 2019: klassiek en donker

Groen is dé interieurkleur van 2019. Van Olijfgroen tot diep flessengroen en alles daartussen. De pasteltinten van vorig jaar (denk oud roze) maken plaats voor diepere, klassieke kleuren als kobaltblauw.

Als je die kleur te heftig vind, kun je ook een deel van de muur verven of houd je muur neutraal en kies voor accessoires in de donkerder kleuren. Een sprei, kussen of kleed geeft heel je interieur dan echt een oppepper.

Natuurlijke stoffen

Onbehandelde stoffen als linnen, leer, bamboe, wol en onbehandeld licht hout geven een rustig en natuurlijk accent waar veel mensen van houden.

We gaan minder bewerken. Hout ziet eruit als hout, marmer als marmer. Je wil het materiaal herkennen zoals het is. Hierdoor krijg je automatisch mooie contrasten.

En we gaan voor grafische vormen. De zogenoemde Chanel-stoffen. De jaren 70 vieren hoogtij in huis. Grof geweven, pied-de-poule of ruit. Velours raakt uit volgens interieurexperts.

Planten: cactus maakt plaats voor palmachtige

Vetplanten en cactussen gaan plaatsmaken voor palmachtigen. Exotische planten als de monstera en de gatenplant geven je interieur een kleurige boost.

Volgens Studio Piet Boon is het vooral belangrijk dat je interieur goed voelt. Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten, want als je je goed voelt in je huis, gaat je interieur decennia mee.

Af en toe een eyecatcher in een nieuwe trend toevoegen, houdt het spannend. Maar dat kan natuurlijk ook met kunst.

Bron: Nu.nl. Beeld: Unsplash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.