Na haar glansrol in de musical over het leven van Annie M.G. Schmidt, kruipt powervrouw Simone Kleinsma binnenkort in een heel andere legendarische rol; die van Dolly in de musical HELLO, DOLLY!

Article continues after the ad

Afgelopen jaar nog speelde Bette Middler op Broadway de rol van Dolly. En ze mocht daarvoor meteen een Tony mee naar huis nemen.

Simone Kleinsma: “Ik heb het geluk gehad dat ik toevallig vorige zomer Bette Midler in de voorstelling heb gezien. Het was fantastisch en zij is een groot voorbeeld.

Dolly was altijd al één van de rollen op mijn wensenlijstje; het spelen van een charmante diva met een rits mannen die om mij heen dansen, een prachtig decor, kostuums, veren…alles erop en eraan. Een suikertaart van een voorstelling, heerlijk!

Ik heb ‘JA’ gezegd op deze rol omdat we met deze voorstelling alle glamour en grootsheid naar de Nederlandse theaters gaan brengen.”

Het verhaal

HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde.

Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

Vijf jaar na de musical kwam de film uit met Barbra Streisand in de rol van Dolly, geregisseerd door Gene Kelly. De film werd zeven keer genomineerd voor een Oscar waarvan er drie verzilverd werden.

De musical comedy is vanaf februari 2020 te zien in Nederlandse theaters en gaat op 8 maart 2020 in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

We moeten dus nog even geduld hebben, maar het belooft wel wat!

Meer informatie over HELLO, DOLLY! vind je op www.hellodollydemusical.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in