Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lekker bubbelen: 5 x voordelen van champagne drinken

Het nieuwe jaar luiden we vanavond vast in met met een paar knallende kurken, oftewel: een goed glas bubbels. En laten er nou veel voordelen zitten aan het drinken van champagne. Die delen we graag met je. Trek nog maar een extra flesje open!  1. Champagne (en prosecco, crémant en cava) bevat min...

Lekker bubbelen: 5 x voordelen van champagne drinken

Het nieuwe jaar luiden we vanavond vast in met met een paar knallende kurken, oftewel: een goed glas bubbels. En laten er nou veel voordelen zitten aan het drinken van champagne. Die delen we graag met je.

Trek nog maar een extra flesje open! 

1. Champagne (en prosecco, crémant en cava) bevat minder calorieën dan wijn

Een glas champagne bevat veel minder calorieën (ongeveer 80) dan een wijntje (zo'n 120 per glas).

2. De bubbels

Champagne bevat koolzuur. En zoals je weet geeft dat vaak een vol gevoel. Je drinkt een glas bubbels daardoor minder snel op. Een kater zul je niet snel hebben de volgende dag.

3. Geheugensteuntje

Champagne bevat bepaalde proteïnen die goed lijken te zijn voor je kortetermijngeheugen. Als je het met mate drinkt natuurlijk.

4. Goed voor je hart

Een glas rode wijn is goed voor je hart, maar champagne heeft hetzelfde effect. Champagne is gemaakt van rode en witte druiven en bevat het meeste resveratrol. Deze belangrijke antioxidant voorkomt schade aan je bloedvaten.

5. Less is more

Een champagneglas is veel kleiner dan een wijnglas. Daardoor ga je onbewust langzamer en minder drinken.

Bron: Metro.be

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in