Het is vandaag 21 december, voor veel mensen geen prettige dag. De reden: het is de kortste dag van het jaar. Oftewel snel donker en het weer ziet er ook droevig uit. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een zogenoemde winterdip.

Maar we halen je er met deze tips zo weer uit.

1. Speciale thee

Drink thee van bananenschillen. Ja echt, het schijnt te werken. Hoe maak je het klaar? Pak er een bananenschil bij en maak deze goed schoon. Kook de schil vervolgens ongeveer vijftien minuten lang in een pan water. Is het kwartier om? Gooi dan het water in een glas en de schil in de prullenbak.

Waarom je happy wordt van een glas bananenschillenthee? In de schil van de banaan zitten namelijk veel goede stoffen die het serotonineniveau verhogen. En laat dat nou net iets zijn waar je gelukkig van wordt.

2. In de benen

We snappen dat het af en toe lastig is als het buiten guur is. Maar toch is het heel belangrijk om te blijven bewegen. Regelmatig even naar buiten gaan (wandelen, boodschappen doen etc.) is heel goed voor de gezondheid. Je bent met dat slechte weer geneigd om te Netflixen, maar kom uit die stoel!

3. Vroeg opstaan
 

Je moet er waarschijnlijk niet aan denken, maar als je vroeg uit de veren gaat helpt dat tegen een winterdip. De reden: je biologische klok past zich hier beter aan en zo word je makkelijker wakker.

4. Breakfast!

Niemand hoeft te vertellen dat het ontbijt zo'n beetje het belangrijkste van de dag is. Het zorgt ervoor dat je lichaam wakker wordt en je spijsvertering op gang wordt gebracht.

5. Kleur
 

Fleur de bedoel op met een kleur. In de winter ziet alles er buiten wat grauwer uit, daarom is het fijn om de binnenboel een kleur te geven. Een goede tip van de Amerikaanse omgevingspsychologe Sally Augustin: kies een vrolijke tint voor de muur.

Bron: I love Health Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Je hebt 'm misschien al voorbij zien komen op social media: de Ten year challenge. Een foto van nu naast eentje van 10 jaar geleden. Soms zie je het verschil bijna niet en soms ook heel erg. Hier een paar leuke:

Kate Hudson, actrice en de dochter van Goldie Hawn, is weinig veranderd. Behalve het kapsel dan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A decade and a buzz cut later 💇‍♀️ #10YearChallenge

Een bericht gedeeld door Kate Hudson (@katehudson) op

Jennifer Lopez was 10 jaar geleden zwanger. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge #challengeaccepted ♥️

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Ellen de Generes werd onlangs 60 en ziet er jonger uit dan 50, net zoals ze toen ze 50 werd, er jonger uitzag als 40.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge. I never realized how differently I hold my hand now.

Een bericht gedeeld door Ellen (@theellenshow) op

Linda doet ook mee.

Madonna lijkt weinig veranderd...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Actrice Jessica Biel (getrouwd met Justin Timberlake) ging van een blonde naar een meer natuurlijke coupe...

En we hebben er zelf ook maar even even eentje gemaakt van Koningin Máxima.

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Topchef Sergio Herman zoekt het culinaire avontuur met restaurants als The Jane, Frites Atelier, Pure C en de AIRrepublic. In zijn nieuwste boek Sergio's Smaakmakers brengt hij een ode aan zijn favoriete ingrediënten. In Nouveau deze maand 3 recepten cadeau!

De smaakkunstenaar houdt wel van wat botsende smaken. Want zwarte olijven en bosbessen, zou jij die ooit samen eten met wat witte chocolade, vanille-ijs en een crumble van pistachenoten? Nou, als het eruit ziet zoals hierboven wel!

Het is eigenlijk een verbazend simpel recept waar je zéker hoge ogen mee gooit.

In Nouveau vind je ook Sergio's recept voor Broccoli met lamsoor en witte pens en dit heerlijke gerechtje, barstensvol smaak: Spicy avocadosalade met Thaise Vinaigrette.

Het geheim zit 'm in de grof gehakte cashewnoten als je het ons vraagt.

Sergio Herman's boek Smaakmakers staat vol met dit soort prachtfoto's van Kris Vlegels en heerlijke recepten die in veel gevallen niet eens zo moeilijk zijn.

Benieuwd naar deze 3 recepten? Je leest ze in Nouveau. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in