Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Janneke Philippi's recept voor barstensvol-groenten-kippensoep

Janneke woont met manlief en tweeling (13) in het prachtige Maastricht. In hun kookstudio Studio Philippi toveren ze de lekkerste gerechten te voorschijn. De mooiste daarvan vind je terug in hun kookboeken, zoals Heerlijk simpel en toonaangevende culinaire magazines. Gevraagd naar haar anti-griep...

Janneke Philippi's recept voor barstensvol-groenten-kippensoep

Janneke woont met manlief en tweeling (13) in het prachtige Maastricht. In hun kookstudio Studio Philippi toveren ze de lekkerste gerechten te voorschijn. De mooiste daarvan vind je terug in hun kookboeken, zoals Heerlijk simpel en toonaangevende culinaire magazines. Gevraagd naar haar anti-grieprecept hoefde Janneke niet lang na te denken:

Hartige kippensoep met spek en spinazie:

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram gerookt ontbijtspek, in reepjes
  • 2 kippenbouten
  • 3 takjes tijm
  • 2 liter kippenbouillon
  • 150 gram spinazie
  • 125 gram shii-take, in plakjes

En dit moet je doen:

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan.
  2. Bak de ui, de knoflook en het spek 5 minuten.
  3. Leg de kippenbouten en de tijm ertussen en schenk de bouillon erbij.
  4. Breng aan de kook.
  5. Draai het vuur laag en kook de kippenbouten in 30 minuten zachtjes gaar.
  6. Neem de takjes tijm en de kippenbouten uit de pan.
  7. Voeg de shii-take toe en gaar zachtjes 4 minuten in de soep.
  8. Pluk intussen het kippenvlees van de bouten.
  9. Doe het vlees terug in de soep.
  10. Voeg de spinazie toe en schep door de soep zodat het blad iets slinkt.
  11. Breng de soep op smaak met peper.

Bereiden: 45 minuten.

Meer lezen over Janneke? Dat kan op haar Facebookpagina