Amerika moest gisteren naar de stembus voor de tussenverkiezingen en elke stem is belangrijk. Veel inspirerende powervrouwen deden op social media oproepen. De een nog meeslepender dan de ander. Deze vielen ons op.

Waarom werd er gestemd in Amerika?

Amerikanen mochten dinsdag naar de stembus voor alle zetels in het Huis van Afgevaardigden, een kleine derde van de zetels in de Senaat en tal van lokale en regionale politieke functies.

De congresverkiezingen (de 'midterms') worden deels gezien als een referendum over de regering van de Amerikaanse president Donald Trump.

De opkomst bij dit soort verkiezingen is vaak heel laag. Daarom plaatsen enorm veel bekende Amerikanen een oproep om te stemmen. En dat doen ze bevlogen, inspirerend en origineel. Oprah Winfrey verraste een potentiële stemmer bijvoorbeeld. Dat doet denken aan de verrassingen tijdens haar talkshow.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

U never know who’s gonna come a knocking! #teamabrams

Een bericht gedeeld door Oprah (@oprah) op

En gisterochtend deed ze nog een laatste oproep.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The antidote to Hate... VOTE your love!

Een bericht gedeeld door Oprah (@oprah) op

Jada Pinkett-Smith doet ook een laatste poging om meer mensen naar de stembus te krijgen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

VOTEVOTEVOTEVOTEVOTEVOTEVOTE!!! I did💛

Een bericht gedeeld door Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith) op

Michelle Obama legt het nog eens uit.

En Donna Karan schakelt een aantal bekende vrienden in:

Ook Hillary Clinton voerde campagne om mensen naar de stembus te krijgen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have you heard this old saying? Make sure you're at the table. IWillVote.com

Een bericht gedeeld door Hillary Clinton (@hillaryclinton) op

Jane Fonda plaatse deze video van Leonardo DiCaprio en Brad Pitt

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vote on November 6th!

Een bericht gedeeld door Jane Fonda (@janefonda) op

Daarnaast werkte Jane ook zelf nog aan de telefoon om de laatste stemmers over te halen.

En dan is de hamvraag natuurlijk: helpt het?

Vooralsnog wel. Bronnen meldden gisteravond laat al dat de opkomst hoger is dan verwacht. Hulde!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Deckers... Daphne Deckers. Hier staat ze toch mooi maar even naast James Bond. Bekijk hier het fragment én nog wat foto's uit de oude doos van de première. Lekker nostalgisch!

Hier vertelt Daphne bij RTL Late Night over haar optreden in werelds' bekendste spionagefilm én zie je natuurlijk het fragment.

 
Bij de première in Amsterdam waren Daphne en James Bond himself, Pierce Brosnan, natuurlijk van de partij.
 
En vanaf de andere kant, zag dat er zo uit.

Daphne's vaste 'interviewpartner', de échte Q, was er ook.

Hoewel ze in de film drie scènes heeft, wordt ze jaarlijks nog uitgenodigd op James Bond-conventies om te komen signeren. Dat Daphne 'Bond girl' is, neemt niemand haar meer af. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

RTL Boulevard gezien? Daarin zag je dat Daphne Deckers het éérste exemplaar kreeg overhandigd van de nieuwe Nouveau. En er was taart natuurlijk, want Daphne is een kakelverse vijftiger sinds ze dit weekend Sarah zag. 

Het nieuwe gezicht van 50+

‘Hoe is het mogelijk dat de grootste bevolkingsgroep van Nederland zo goed als onzichtbaar is?’ vraagt Nouveau's hoofdredacteur Claudia Straatmans zich verwonderd af.

‘Vijftigplussers vormen een enorm invloedrijke groep en staan middenin het leven. In onze nieuwe AGELESS-editie krijgen ze een gezicht én de eer die hun toekomt.’

Gouden generatie

De vrouw die deze lichting het best vertegenwoordigt, is Daphne Deckers: ‘De verpersoonlijking van fit, sprankelend en inhoud met esprit. Op 10 november werd ze zelf vijftig jaar, als cadeau geven we haar de vrije hand als gasthoofdredacteur van de AGELESS-editie.’

In het blad laat Daphne zien dat de vijftiger van nu in niets lijkt op haar ouders op die leeftijd. Ze hebben veel aandacht voor gezond zijn en blijven, maken individualistische keuzes, ze gaan prat op uiterlijke verzorging en een eigen stijl, ze combineren werk, gezin en relaties met de nodige verplichtingen en ze gaan gemiddeld nog zeker dertig jaar mee.

Interview met Prinses Laurentien

Daphne gaat in gesprek met prinses Laurentien over hun gouden generatie, daarnaast komen in de AGELESS-editie bekende zestigers, zeventigers en tachtigers aan het woord over ‘jezelf leeftijdloos voelen’.

‘Ik ga proberen de komende vijftig jaar nieuwsgierig te blijven. Niet denken dat je het allemaal wel weet, er is altijd iets nieuws te leren.’

Relatiegeheimen met Richard

Ook bijzonder, Daphne verleidde haar man Richard Krajicek tot een bijzonder dubbelinterview in Nouveau's relatiegeheimen.

De nieuwste Nouveau ligt morgen al bij de abonnees op de mat. Wil je er voortaan ook als eerste bij zijn? Abonneer je dan hier

Vanaf donderdag ligt de Nouveau met Daphne Deckers als gasthoofdredacteur in de winkel. Komt dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in