Je kent haar misschien nog als enigszins opstandige puberdochter uit de Cosby Show in de jaren '80. Na wat kleinere rollen in verschillende films, raakte ze een beetje uit beeld? Of toch niet?

Zelden zagen we iemand mooier oud worden, ze is getrouwd met één van Hollywood's meest sexy acteurs én dochterlief Zoë timmert zelf aardig aan de weg als actrice en model. Net-a-Porter plaatste deze maand een prachtig interview met Lisa waarin ze vertelt over haar carrière, haar samenwerking met Bill Cosby én haar familieleven. Hier een paar hoogtepunten uit dat gesprek:

Nét buiten LA woont Lisa met haar man Jason Momoa, twee kinderen Lola (10) en Nokoa-Wolf (9), haar twee wolven (nou ja, half wolf) en haar ezel Freya.

Hier, in haar bohemian aandoende huis, wordt ze geïnterviewd door Sanjiv Bhattachara. Ze woont er al 24 jaar. Als single moeder met -toen- vijfjarige dochter Zoë, uit haar huwelijk met Lenny Kravitz, betrok ze het huis waar ze nu nog steeds woont.

Bonet, inmiddels 50, speelt nog steeds in films, maar kiest haar projecten voorzichtig uit. Haar man Jason (13 jaar jonger) maakt op het moment carrière in Hollywood als Aquaman en speelde Khal Drogo in Game of Thrones.

Een echte alpha-man, noemt Lisa Jason, waarmee ze inmiddels 13 jaar samen is. Op foto's oogt ze frêle naast haar man. Ze ontmoetten elkaar in 2004 in een jazz club.

Momoa zegt daarover toen hij te gast was bij de James Corden show: "Ik was al verliefd op haar vanaf mijn 8ste, toen ik haar zag op tv. Ik heb haar altijd willen ontmoeten." Uiteindelijk leren ze elkaar kennen via een wederzijdse vriend. Jason: "Ik freakte echt toen ik haar ontmoette. Het voelde als vuurwerk."

Hier de video van zijn gesprek met James Corden:

Dochter Zoë

Jason en Lisa's ex Lenny Kravitz zijn inmiddels goed bevriend en ook Zoë, haar dochter kan het goed met hem vinden. Over Zoë gesproken, zij timmert inmiddels aardig aan de weg als actrice en model. Zo verschijnen moeder en dochter regelmatig samen op de rode loper.

 

Dat night. #mamabear

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) op

Bill Cosby

Over samenwerken met Bill Cosby, die zwaar onder vuur ligt door seksueel misbruik, is ze duidelijk. Ze heeft het zelf nooit ervaren, maar ze heeft wel altijd een bepaalde energie bij hem gevoeld, die ze niet prettig vond.

 

Bill Cosby’s On-Screen Daughter, Lisa Bonet, Says She “Always” Felt a “Sinister, Shadow Energy” In His Presence - blogged by @MsJennyb ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ As Hollywood continues to shed light on the inappropriate workplace behavior that has plagued the industry, #LisaBonet has opened up about her time working with #BillCosby, who was the initial target in a tidal wave of sexual misconduct claims in the business. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Bonet worked with Cosby on the set of “The Cosby Show,” as well as “A Different World,” where she played the comedian’s on-screen daughter. And despite the widespread criticisms and claims of sexual misconduct, Bonet says her memories are still the same. In fact, “it’s exactly as I remember it,” she told PORTEREdit. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ “There was no knowledge on my part about his specific actions, but … There was just energy,” she said of her time with the ground-breaking comedian, adding that she always felt a darkness in his presence. “And that type of sinister, shadow energy cannot be concealed.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ “And if I had anything more to reveal then it would have happened a long time ago,” she continued. “That’s my nature. The truth will set you free.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ According to reports, more than 50 women have accused Cosby of either sexual assault or drugging, or both. However, the comedian has denied the allegations. Just last year, Cosby stood trial for allegations made by Andrea Constand, which ended in a mistrial after the jury failed to come to a consensus on the verdict. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ “I don’t need to say, ‘I told you so’,” the 50-year-old added about where Cosby stands. “I just leave all that to karma and justice and what will be.”

Een bericht gedeeld door Salt Report (@saltreport) op

Natuurkracht

Ze bestiert haar huishouden als de natuurkracht die ze is. Er staat geen televisie in huis, er is slechts één computer in het pand en ze zorgt ervoor dat ze nooit haar telefoon checkt waar de kinderen bij zijn. Jason is naast haar een echte familieman, beschermend en sterk. Iets dat ze, opgroeiend zonder vader, mooi vindt om te zien, zo zegt ze tegen Sanjiv.

Momoa zou wel willen verhuizen naar Hawaii (waar hij vandaan komt) of Nieuw Zeeland, maar voorlopig zit Lisa nog goed waar ze zit, in de bergen buiten LA: 

 

Mama lookin gorgeous on the cover of @portermagazine

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) op

Bron: Net-a-Porter

Met rijst gooien, de bruid over de drempel tillen, samen de taart aansnijden. In Nederland zijn we niet echt van de gekke tradities op de huwelijksdag. Maar op deze 7 plekken pakken ze dat heel anders aan. 

1. Zuid-Korea: De voeten van de bruidegom slaan met een vis

Pardon?! Ja echt. Wanneer je in Korea een bruiloft bijwoont, zou je weleens getuigen kunnen zijn van deze bijzondere traditie: Het vastbinden van de enkels van de bruidegom en hem vervolgens met een vis op zijn voeten slaan.

Naast het perfecte excuus voor vrienden om even flink met de bruidegom te spotten schijnt deze traditie ook voor de benodigde vitale energie te zorgen om goed te kunnen presteren tijdens de huwelijksnacht! 

En bedankt.

2. Schotland: Besmeurd worden met vuil

Vlak voor de grote dag volledig bedekt zijn met vuil klinkt als de ergste nachtmerrie van menig bruid, maar in Schotland wordt dit als een traditie beschouwd.

Tijdens dit opvallende ritueel ‘Blackening’ worden de bruid en bruidegom door vrienden en familie vastgehouden en volledig besmeurd met viezigheid (denk hierbij aan rotte eieren, modder, schoensmeer, stinkende sauzen!).

Het idee achter deze smerige bedoeling is dat het huwelijk niet altijd rozengeur en maneschijn is. Als je deze ‘vernedering’ samen kunt doorstaan, schijn je beter voorbereid te zijn op het dagelijks leven als getrouwd stel.

3. Fiji: Een walvistand cadeau geven

Om de hand van je geliefde vragen is alles behalve eenvoudig in Fiji. Er wordt verwacht dat je een tand, het liefst meerdere, van een walvis aan de familie van de aanstaande bruid schenkt.

De walvistand, genaamd ‘Tabua’, vertegenwoordigt in de Fijische cultuur een grote waarde en is zowel een teken van ware liefde als rijkdom.

Ze zijn tegenwoordig echter lastig te verkrijgen door de internationale beperkingen op de walvisjacht en handel.

Desalniettemin is deze traditie nog steeds springlevend en geven Fijische mannen hier veel geld aan uit om zo met de liefde van hun leven te trouwen.

4. Rusland: De bruid ontvoeren voor losgeld

In Rusland gaat een trouwerij vaak gepaard met een (weliswaar onschuldige) ontvoering.

Vrienden van het aanstaande bruidspaar ‘kidnappen’ de bruid en vragen de bruidegom om een vergoeding. Het losgeld? Een symbolisch bedrag, geheel afhankelijk van je vriendengroep – kies ze daarom verstandig!

Na betaling, wordt de bruid weer netjes herenigd met de bruidegom en gaat het feest verder. Nasdrovie!

5. Zweden: De bruid of bruidegom stiekem zoenen

In Zweden verstaan ze onder “You may now kiss the bride” kennelijk heel iets anders. Het is hier gebruikelijk voor gasten om de bruid te kussen wanneer haar echtgenoot de kamer verlaat.

Hetzelfde geldt overigens ook voor de bruidegom wanneer de bruid opstaat. Als dit maar niet direct voor huwelijkse spanningen zorgt…

6. Duitsland: Alle borden kapot gooien

Wij dachten dat dit een Griekse traditie was, maar ook in Duitsland kunnen ze er wat van: Het kapot gooien van het servies na het eten. Het schijnt het aanstaande echtpaar zelfs geluk te brengen en het samen opruimen brengt ze ook nog dichter bij elkaar.

Volgens traditie worden mensen niet officieel uitgenodigd voor deze ‘Polterabend’ maar woord zegt het voort. De vrienden en familie die hier op af komen zijn doorgaans niet bij de officiële ceremonie aanwezig maar kunnen op deze manier toch samen met het bruidspaar het huwelijk vieren.

7. Engeland (Royal Wedding): Het versturen van een stuk taart per post

Alle genodigden van de koninklijke bruiloft zullen na afloop van het huwelijk een stuk taart per post ontvangen met een bedankbriefje van Prins Harry en Meghan.

Zelfs de gasten die verhinderd waren, mogen rekenen op een stukje van de taart. Deze traditiegetrouw torenhoge stapeltaart met fruit werd deze keer door Claire Ptak, de eigenaresse van de Violet Baker in Londen, gemaakt.

Bron: HomeToGo zocht dit allemaal voor ons uit.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!