Je kent haar misschien nog als enigszins opstandige puberdochter uit de Cosby Show in de jaren '80. Na wat kleinere rollen in verschillende films, raakte ze een beetje uit beeld? Of toch niet?

Zelden zagen we iemand mooier oud worden, ze is getrouwd met één van Hollywood's meest sexy acteurs én dochterlief Zoë timmert zelf aardig aan de weg als actrice en model. Net-a-Porter plaatste deze maand een prachtig interview met Lisa waarin ze vertelt over haar carrière, haar samenwerking met Bill Cosby én haar familieleven. Hier een paar hoogtepunten uit dat gesprek:

Nét buiten LA woont Lisa met haar man Jason Momoa, twee kinderen Lola (10) en Nokoa-Wolf (9), haar twee wolven (nou ja, half wolf) en haar ezel Freya.

Hier, in haar bohemian aandoende huis, wordt ze geïnterviewd door Sanjiv Bhattachara. Ze woont er al 24 jaar. Als single moeder met -toen- vijfjarige dochter Zoë, uit haar huwelijk met Lenny Kravitz, betrok ze het huis waar ze nu nog steeds woont.

Bonet, inmiddels 50, speelt nog steeds in films, maar kiest haar projecten voorzichtig uit. Haar man Jason (13 jaar jonger) maakt op het moment carrière in Hollywood als Aquaman en speelde Khal Drogo in Game of Thrones.

Een echte alpha-man, noemt Lisa Jason, waarmee ze inmiddels 13 jaar samen is. Op foto's oogt ze frêle naast haar man. Ze ontmoetten elkaar in 2004 in een jazz club.

Momoa zegt daarover toen hij te gast was bij de James Corden show: "Ik was al verliefd op haar vanaf mijn 8ste, toen ik haar zag op tv. Ik heb haar altijd willen ontmoeten." Uiteindelijk leren ze elkaar kennen via een wederzijdse vriend. Jason: "Ik freakte echt toen ik haar ontmoette. Het voelde als vuurwerk."

Hier de video van zijn gesprek met James Corden:

Dochter Zoë

Jason en Lisa's ex Lenny Kravitz zijn inmiddels goed bevriend en ook Zoë, haar dochter kan het goed met hem vinden. Over Zoë gesproken, zij timmert inmiddels aardig aan de weg als actrice en model. Zo verschijnen moeder en dochter regelmatig samen op de rode loper.

 

Dat night. #mamabear

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) op

Bill Cosby

Over samenwerken met Bill Cosby, die zwaar onder vuur ligt door seksueel misbruik, is ze duidelijk. Ze heeft het zelf nooit ervaren, maar ze heeft wel altijd een bepaalde energie bij hem gevoeld, die ze niet prettig vond.

 

Bill Cosby’s On-Screen Daughter, Lisa Bonet, Says She “Always” Felt a “Sinister, Shadow Energy” In His Presence - blogged by @MsJennyb ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ As Hollywood continues to shed light on the inappropriate workplace behavior that has plagued the industry, #LisaBonet has opened up about her time working with #BillCosby, who was the initial target in a tidal wave of sexual misconduct claims in the business. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Bonet worked with Cosby on the set of “The Cosby Show,” as well as “A Different World,” where she played the comedian’s on-screen daughter. And despite the widespread criticisms and claims of sexual misconduct, Bonet says her memories are still the same. In fact, “it’s exactly as I remember it,” she told PORTEREdit. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ “There was no knowledge on my part about his specific actions, but … There was just energy,” she said of her time with the ground-breaking comedian, adding that she always felt a darkness in his presence. “And that type of sinister, shadow energy cannot be concealed.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ “And if I had anything more to reveal then it would have happened a long time ago,” she continued. “That’s my nature. The truth will set you free.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ According to reports, more than 50 women have accused Cosby of either sexual assault or drugging, or both. However, the comedian has denied the allegations. Just last year, Cosby stood trial for allegations made by Andrea Constand, which ended in a mistrial after the jury failed to come to a consensus on the verdict. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ “I don’t need to say, ‘I told you so’,” the 50-year-old added about where Cosby stands. “I just leave all that to karma and justice and what will be.”

Een bericht gedeeld door Salt Report (@saltreport) op

Natuurkracht

Ze bestiert haar huishouden als de natuurkracht die ze is. Er staat geen televisie in huis, er is slechts één computer in het pand en ze zorgt ervoor dat ze nooit haar telefoon checkt waar de kinderen bij zijn. Jason is naast haar een echte familieman, beschermend en sterk. Iets dat ze, opgroeiend zonder vader, mooi vindt om te zien, zo zegt ze tegen Sanjiv.

Momoa zou wel willen verhuizen naar Hawaii (waar hij vandaan komt) of Nieuw Zeeland, maar voorlopig zit Lisa nog goed waar ze zit, in de bergen buiten LA: 

 

Mama lookin gorgeous on the cover of @portermagazine

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) op

Bron: Net-a-Porter

De 14-jarige Southern Beauty Priscilla Beaulieu is in de wolken als Elvis Presley haar het hof maakt. Zeven jaar droomt ze van een lang en gelukkig leven met The King, maar na hun sprookjestrouwdag in 1967 wordt ze langzaam wakker…

Dat Elvis Presley (1935-1977) in Duitsland meer heeft gedaan dan het vervullen van zijn dienstplicht, wordt duidelijk op de dag dat hij weer vertrekt. Op foto’s die op het vliegveld van Wiesbaden zijn gemaakt, is duidelijk te zien dat er op de achterbank van de auto die de zanger wegbrengt een donkerharige jongedame zit.

Haar naam is Priscilla Beaulieu (1945) en ze is pas veertien jaar oud; ze gaat nog naar school. De afgelopen zes maanden heeft ze op een roze wolk geleefd.

Kennismaking

Als stiefdochter van een officier in de US Air Force woont ze sinds de overplaatsing van haar vader in het West-Duitse Wiesbaden.

Priscilla is vaak te vinden in de plaatselijke dans – en eet-gelegenheid Eagle Club, waar ze brieven schrijft aan haar vriendinnen in Austin, Texas, en luistert naar muziek uit de jukebox.

Op een dag wordt ze aangesproken door een man die beweert een vriend te zijn van Elvis Presley. Hij nodigt haar uit kennis met de wereldberoemde zanger te komen maken.

Priscilla gelooft het verhaal maar half, maar staat de volgende avond toch - gekleed in een wit met blauw matrozenjurkje - op de afgesproken tijd klaar om opgehaald te worden. De auto brengt haar wel degelijk naar Elvis, die in het nabijgelegen Bad Neuheim in een doodgewoon rijtjeshuis blijkt te wonen.

“De kamer zat vol mensen. Elvis zag ik meteen. Hij was knapper dan in zijn films, jonger ook en meer kwetsbaar met zijn kort-geknipte haar. Hij zat met één been over de leuning van een fauteuil, een sigaar aan zijn lippen. Hij stond op en schudde mijn hand.

Toen pas drong de werkelijkheid tot me door en ik dacht: ‘Wat doe ik hier?’” Wanneer ze thuiskomt, zitten haar ouders op haar te wachten. “Ze vroegen me hoe het was en ik vertelde precies wat er was gebeurd, dat Elvis erg aardig en warm was, maar dat ik dacht dat ik hem nooit meer zou zien. En toen belde hij op.”

Elvis wil Priscilla vaker zien

Elvis maakt duidelijk dat hij Priscilla vaker wil zien. Aarzelend geven haar ouders toestemming. Wanneer hun dochter wel erg vaak naar Bad Neuheim gaat, vinden ze het tijd worden dat Elvis zich komt voorstellen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elvis Aaron Presley (@elvispresley_memories_) op

Als dat vervolgens gebeurt, wil Priscilla’s vader vooral antwoord op één brandende vraag: “Waarom mijn dochter? Je bent Elvis Presley en alle vrouwen vallen op je.”

Het antwoord van Elvis: “Zij is erg rijp voor een meisje van veertien jaar en ik geniet van haar gezelschap. Zo ver weg en zo lang van huis zijn, is niet gemakkelijk voor mij. Ik heb iemand nodig om mee te praten. U hoeft zich geen zorgen over haar te maken. Ik zal goed voor haar zorgen.”

Priscilla’s ouders gaan overstag

Vrijwel iedere avond wordt Priscilla nu opgehaald, door Elvis zelf, zijn vader, of een vriend. En altijd is ze voor middernacht thuis, precies volgens afspraak.

De avonden verlopen volgens een vast patroon. In een huiskamer vol mensen maakt Elvis muziek; hij zingt, speelt piano of gitaar. Dan geeft hij Priscilla een subtiel seintje, waarop zij naar boven gaat, naar zijn slaapkamer.

Wanneer hij zich even later bij haar voegt, praten ze vooral. Af en toe een kus, wat geknuffel, meer gebeurt er niet. Al tijdens hun eerste ontmoeting heeft Elvis gezegd: “Ik zal je als een zus behandelen. Ik zweer dat ik je geen kwaad zal doen”, en daar houdt hij zich aan.

Hij is zich er goed van bewust dat ze pas veertien is en hij tien jaar ouder.

Geen onschuldige tiener meer

Dan komt de dag dat Priscilla Elvis op het vliegveld uitzwaait. Het zal drie weken duren voor ze zijn stem weer zal horen. Tijdens dat telefoongesprek is hij vooral bezig haar gerust te stellen.

Nee, hij heeft geen relatie met Nancy Sinatra (dochter van), wat de kranten ook mogen beweren. Ze weet toch dat hij alleen van haar houdt? Zij is zijn ‘Cilla’, zijn alles! In de periode die volgt, raakt ze gewend aan de verhalen over zijn affaires, zijn hartstochtelijke ontkenningen, haar frustraties.

Maar in juni 1962 krijgt ze het telefoontje waar ze al ruim twee jaar op wacht: Elvis vraagt of ze een paar weken naar Los Angeles komt. Haar ouders gaan akkoord, met als belangrijkste voorwaarde dat Priscilla bij vrienden van Elvis slaapt.

Dat doet ze welgeteld één nacht, de rest van de tijd brengt ze door in een hotel in Las Vegas, samen met haar grote liefde. Presley maakt van de gelegenheid gebruik om Priscilla van onschuldige tiener te transformeren tot elegante vrouw van de wereld, met een nieuwe garderobe, getoupeerd haar en zware make-up met veel eyeliner en mascara.

Ze brengt dat jaar ook de kerstdagen met Elvis door, waarna hij haar vraagt te blijven; haar ouders moet hij beloven dat ze in Memphis haar middelbare school zal afronden. Vier jaar later, in december 1966, vraagt hij haar ten huwelijk.

Het is dan ruim zeven jaar geleden dat ze elkaar leerden kennen.

Delen met anderen

Na hun huwelijk op 1 mei 1967 in het Aladdin Hotel in Las Vegas, gaat Elvis al snel weer aan het werk (opnames, optredens, films maken). Priscilla houdt zich vooral bezig met de inrichting van hun nieuwe huis in Beverly Hills.

Maar dat vult de leegte van zijn afwezigheid niet op. “Als Elvis na een reis thuiskwam, vertrok hij vrijwel direct weer. Het werd normaal dat hij verjaardagen miste.”

Met de geboorte van dochter Lisa Marie, exact negen maanden na hun bruiloft, lijkt Priscilla een doel in haar leven te hebben gekregen, maar het is niet genoeg. De twee zien elkaar weinig en als hij er al is, moet ze hem met anderen delen, zelfs tijdens de vakanties. Dat was al zo toen ze nog niet getrouwd waren, maar nu kan ze er niet meer tegen.

“Uiteindelijk realiseerde ik me dat we volledig gescheiden levens leidden en dat dit nooit zou veranderen.” Begin 1972 gaan ze uit elkaar, in oktober 1973 wordt de scheiding uitgesproken.

Tot het plotselinge overlijden van The King in 1977 blijven ze bevriend. En Priscilla noemt Elvis nog steeds: “Mijn eerste liefde, en mijn laatste.”

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in