Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe is het nu met... Chris Evert?

Venus, Serena, Kiki... we kijken graag naar ze, maar onze favoriete tennister blijft toch de elegante Chris Evert, die in de jaren zeventig het tennisspel domineerde. 63 jaar is ze nu en nog altijd volop met tennis begaan. Zo becommentarieert ze Wimbledon, heeft ze samen met haar broer John de Ev...

Hoe is het nu met... Chris Evert?

Venus, Serena, Kiki... we kijken graag naar ze, maar onze favoriete tennister blijft toch de elegante Chris Evert, die in de jaren zeventig het tennisspel domineerde.

63 jaar is ze nu en nog altijd volop met tennis begaan. Zo becommentarieert ze Wimbledon, heeft ze samen met haar broer John de Evert Tennis Academy en staat ze nog elke dag op de baan om een balletje te slaan. 

De top

Chris Evert was in de jaren zeventig en begin jaren tachtig, samen met Martina Navratilova, de absolute wereldtop. Ze won Wimbledon drie keer en stond tien keer in de finale van het toernooi.

Onlangs zei ze daarover: 'Als klein meisje droomde ik al van Wimbledon. Het was het enige toernooi op tv. Ik droomde van winnen. Het had iets speciaals: het gras, de royalty die kwam kijken, al die mensen in wit, al dat groen, het voelde ook heel traditioneel.

Ik ben blij dat ik er nog steeds kom als presentator."

Rivalen

1978: Navratilova wint van Evert in de finale van Wimbledon.

Eeuwige rivalen

Die andere grote van toen was Martina Navratilova. Zij en Evert waren elkaars concurrenten en stonden menigmaal tegenover elkaar. "Ik denk dat wij elkaars all time rivalen waren.

We duwden elkaar tot het uiterste met onze heel verschillende speelstijlen. Niemand heeft me ooit meer uitgedaagd dan zij, ik moest echt altijd beter worden om haar te verslaan."

Niet stilzitten

In 1989 stopte Chris met tennissen, maar de sport blijft belangrijk in haar leven. "Voor de academie speel ik heel veel tennis met kinderen. Maar ik doe ook aan klimmen, wandelen en yoga.

Ik wil niet stilzitten en alle mooie dingen van het leven missen. Ik ben altijd een sportvrouw geweest en ik wil zeker nog niet stoppen."

Chris Evert: ageless en nog altijd elegant.

Bron: Forbes Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.