In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Faye Dunaway.

De vrouw waar alle mannen in de jaren zeventig een poster van boven hun bed hadden hangen.

Bonnie

Faye werd wereldberoemd door haar looks en rollen in de films Three Days of the Condor, Chinatown en The Eyes of Laura Mars. Maar haar doorbraak: Bonnie Parker in de misdaadfilm Bonnie and Clyde, met Warren Beatty. Ze sleepte hiermee een Oscar in de wacht en was in één klap één van de best betaalde actrices. 

Vrouw met mening

Faye is een vrouw die haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Zeg maar gerust dat ze een grote mond heeft. Ze wordt in die tijd daarom al snel een diva genoemd. "Als ik iets zeg, wordt er toegeeflijk geluisterd en vervolgens niets mee gedaan, omdat het van een vrouw komt. Het is vernederend en frustrerend. Ik zal de dag prijzen dat vrouwen in deze stad de baas worden", zei ze ooit vol verachting over studiobazen.

Bye bye

Na een aantal vette jaren en flinke successen houdt het ook voor Faye een keer op. Ook zij was op een gegeven moment een vallende ster. Na de film Mommie Dearest (1981), die een enorme flop is, zegt ze de filmwereld vaarwel. Faye: "Die film heeft mijn carrière als leading lady verwoest." Ze gaat vervolgens de theaterwereld in, maar ook dit gaat niet helemaal zoals de actrice wil.

Mrs. O’Neill 

Ze heeft even succes met een stuk over Maria Callas, maar daarna stijgt de roem haar naar de bol. Ze verkoopt haar huis in Beverly Hills om zelf de verfilming te financieren. Maar dit lukt niet en Faye is bijna al haar eigen geld kwijt waardoor ze noodgedwongen naar een achterstandswijk achter Santa Monica Boulevard moet verhuizen. Daar leeft ze onder een andere naam, namelijk Mrs. O’Neill.

Gucci

Op dit moment is Faye 77 jaar en is ze nog steeds bezig met acteren en andere creatieve dingen. Zo had ze een bijrol in de serie CSI en schitterde ze afgelopen jaar voor de nieuwe campagne van Gucci.

Oeps, foutje

Ook zagen we haar bij de Oscars dit jaar weer herenigd worden met haar vroegere tegenspeler Warren Beatty. Dat was overigens de tweede keer na het debakel van vorig jaar, waarin het tweetal de verkeerde winnaar aankondigde. La La Land in plaats van Moonlight. Oeps. 

Bron: Elegance/The Independent/DailyMail Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in