In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Faye Dunaway.

De vrouw waar alle mannen in de jaren zeventig een poster van boven hun bed hadden hangen.

Bonnie

Faye werd wereldberoemd door haar looks en rollen in de films Three Days of the Condor, Chinatown en The Eyes of Laura Mars. Maar haar doorbraak: Bonnie Parker in de misdaadfilm Bonnie and Clyde, met Warren Beatty. Ze sleepte hiermee een Oscar in de wacht en was in één klap één van de best betaalde actrices. 

Vrouw met mening

Faye is een vrouw die haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Zeg maar gerust dat ze een grote mond heeft. Ze wordt in die tijd daarom al snel een diva genoemd. "Als ik iets zeg, wordt er toegeeflijk geluisterd en vervolgens niets mee gedaan, omdat het van een vrouw komt. Het is vernederend en frustrerend. Ik zal de dag prijzen dat vrouwen in deze stad de baas worden", zei ze ooit vol verachting over studiobazen.

Bye bye

Na een aantal vette jaren en flinke successen houdt het ook voor Faye een keer op. Ook zij was op een gegeven moment een vallende ster. Na de film Mommie Dearest (1981), die een enorme flop is, zegt ze de filmwereld vaarwel. Faye: "Die film heeft mijn carrière als leading lady verwoest." Ze gaat vervolgens de theaterwereld in, maar ook dit gaat niet helemaal zoals de actrice wil.

Mrs. O’Neill 

Ze heeft even succes met een stuk over Maria Callas, maar daarna stijgt de roem haar naar de bol. Ze verkoopt haar huis in Beverly Hills om zelf de verfilming te financieren. Maar dit lukt niet en Faye is bijna al haar eigen geld kwijt waardoor ze noodgedwongen naar een achterstandswijk achter Santa Monica Boulevard moet verhuizen. Daar leeft ze onder een andere naam, namelijk Mrs. O’Neill.

Gucci

Op dit moment is Faye 77 jaar en is ze nog steeds bezig met acteren en andere creatieve dingen. Zo had ze een bijrol in de serie CSI en schitterde ze afgelopen jaar voor de nieuwe campagne van Gucci.

Oeps, foutje

Ook zagen we haar bij de Oscars dit jaar weer herenigd worden met haar vroegere tegenspeler Warren Beatty. Dat was overigens de tweede keer na het debakel van vorig jaar, waarin het tweetal de verkeerde winnaar aankondigde. La La Land in plaats van Moonlight. Oeps. 

Bron: Elegance/The Independent/DailyMail Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.