In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Faye Dunaway.

De vrouw waar alle mannen in de jaren zeventig een poster van boven hun bed hadden hangen.

Bonnie

Faye werd wereldberoemd door haar looks en rollen in de films Three Days of the Condor, Chinatown en The Eyes of Laura Mars. Maar haar doorbraak: Bonnie Parker in de misdaadfilm Bonnie and Clyde, met Warren Beatty. Ze sleepte hiermee een Oscar in de wacht en was in één klap één van de best betaalde actrices. 

Vrouw met mening

Faye is een vrouw die haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Zeg maar gerust dat ze een grote mond heeft. Ze wordt in die tijd daarom al snel een diva genoemd. "Als ik iets zeg, wordt er toegeeflijk geluisterd en vervolgens niets mee gedaan, omdat het van een vrouw komt. Het is vernederend en frustrerend. Ik zal de dag prijzen dat vrouwen in deze stad de baas worden", zei ze ooit vol verachting over studiobazen.

Bye bye

Na een aantal vette jaren en flinke successen houdt het ook voor Faye een keer op. Ook zij was op een gegeven moment een vallende ster. Na de film Mommie Dearest (1981), die een enorme flop is, zegt ze de filmwereld vaarwel. Faye: "Die film heeft mijn carrière als leading lady verwoest." Ze gaat vervolgens de theaterwereld in, maar ook dit gaat niet helemaal zoals de actrice wil.

Mrs. O’Neill 

Ze heeft even succes met een stuk over Maria Callas, maar daarna stijgt de roem haar naar de bol. Ze verkoopt haar huis in Beverly Hills om zelf de verfilming te financieren. Maar dit lukt niet en Faye is bijna al haar eigen geld kwijt waardoor ze noodgedwongen naar een achterstandswijk achter Santa Monica Boulevard moet verhuizen. Daar leeft ze onder een andere naam, namelijk Mrs. O’Neill.

Gucci

Op dit moment is Faye 77 jaar en is ze nog steeds bezig met acteren en andere creatieve dingen. Zo had ze een bijrol in de serie CSI en schitterde ze afgelopen jaar voor de nieuwe campagne van Gucci.

Oeps, foutje

Ook zagen we haar bij de Oscars dit jaar weer herenigd worden met haar vroegere tegenspeler Warren Beatty. Dat was overigens de tweede keer na het debakel van vorig jaar, waarin het tweetal de verkeerde winnaar aankondigde. La La Land in plaats van Moonlight. Oeps. 

Bron: Elegance/The Independent/DailyMail Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

In de nacht van zaterdag op zondag (19 op 20 januari) is het weer Hotelnacht. En speciaal daarvoor ontwikkelde één van onze favoriete chefs Schilo van Coevorden de frikandel van onze dromen.

Tientallen hotels in Amsterdam openen 's nachts hun deuren. Tijdens deze editie werkt restaurant Taiko in het Conservatorium hotel samen met fast service formule FEBO. Ja, je leest het goed!

Tijdens Hotelnacht 2019 ben je welkom in Tunes Bar van Taiko. Er komt een échte FEBO-snackmuur in de bar waaruit je 22:00 tot 00:00 uur déze supersnacks kan halen: 

Wagyu burger met radicchio en echte FEBO-grilsaus op een vers sesambroodje.

En waar we voor gaan:

Een limited-edition Taiko x FEBO langoustine frikandel met groene curry, truffel, saffraan en chopped Ketel1 cubes. Daar zijn we even stil van...

Hangover brunch

's Nachts niet de gelegenheid gehad om langs Tunes Bar te komen? Geen zorgen, op zondag 20 januari ben welkom van 11:00 tot 13:00 uur in de Tunes bar voor de ultieme hangover brunch. Op het menu:

  • Ketel1 Bloody mary
  • Febo wagyu burger
  • Truffel en foie kroket

  • Eggs benedict
  • Oysters with mignotte
  • Salted caramel lava cake
  • Tropical fruit salad
  • Ketel1 Espresso martini

Gelukkig kun je er ook zonder hangover terecht!

Kijk op hotelnacht.nl voor wat er nog meer te doen is. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Je hebt 'm misschien al voorbij zien komen op social media: de Ten year challenge. Een foto van nu naast eentje van 10 jaar geleden. Soms zie je het verschil bijna niet en soms ook heel erg. Hier een paar leuke:

Kate Hudson, actrice en de dochter van Goldie Hawn, is weinig veranderd. Behalve het kapsel dan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A decade and a buzz cut later 💇‍♀️ #10YearChallenge

Een bericht gedeeld door Kate Hudson (@katehudson) op

Jennifer Lopez was 10 jaar geleden zwanger. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge #challengeaccepted ♥️

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Ellen de Generes werd onlangs 60 en ziet er jonger uit dan 50, net zoals ze toen ze 50 werd, er jonger uitzag als 40.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge. I never realized how differently I hold my hand now.

Een bericht gedeeld door Ellen (@theellenshow) op

Linda doet ook mee.

Madonna lijkt weinig veranderd...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Actrice Jessica Biel (getrouwd met Justin Timberlake) ging van een blonde naar een meer natuurlijke coupe...

En we hebben er zelf ook maar even even eentje gemaakt van Koningin Máxima.

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in