Ook al konden we onze broers en/of zussen bij vlagen wel iets aandoen, we hebben elkaar in onze jeugd toch een hoop goede dingen gezorgd. Bewezen!

Uit verschillende onderzoeken blijkt de rol van broers en zussen een leven lang positieve invloed op ons te hebben. Als die band ondanks alle jeugdige ruzies wel gezond en goed is.

• Gelukkiger. Uit onderzoek van de Amerikaanse Purdue University blijken mensen met broers en zussen over het algemeen gelukkiger en gezonder. En minder eenzaam dan mensen die enig kind zijn.

• Nostalgie. Tim Wildschut van de University van Southhampton beweert: samen oude fotoalbums doornemen is goed voor je humeur. De gedeelde nostalgie maakt dat je optimistischer en vrolijker bent.

• Zelfverzekerd. Het hebben van een zus helpt prima tegen gevoelens van eenzaamheid, angst en onzekerheid. Onderzocht door de Amerikaanse Brigham Young University.

• Gezond. Uit de Edelman gezondheidsbarometer, een onderzoek uit 2011, blijkt dat bij bijna de helft van de ondervraagden hun vrienden én familie van invloed waren op hun levenswijze en de gezondheidskeuzes die ze maakten. Ze kunnen een gezond voorbeeld zijn.

• Anti-stress. Tijd doorbrengen met mensen die je dierbaar zijn, vermindert de kans op stress. Broers en zussen blijken je bovendien als kind al tegen de negatieve effecten van stress te beschermen.

• Lang leven. Een hechte band met je dierbaren zorgt ervoor dat je langer leeft. Plos Medicine stelde dat mensen met weinig sociale contacten een hoger sterfterisico hebben. Reden daarvoor zou kunnen zijn dat familieleden elkaar aanmoedigen om gezond te blijven of goed voor jezelf te zorgen als het tegenzit.

• Avontuurlijk. De jongste thuis? Uit Brits onderzoek bleek dat de jongsten zichzelf het grappigst vonden. Naast humor zouden ze ook avontuurlijker zijn aangelegd en openstaan voor nieuwe ervaringen.

• Verantwoordelijk. Als oudste is er grote kans dat je een enorm verantwoordelijkheidsgevoel hebt en erg loyaal bent naar mensen, aldus Jeffrey Kluger, schrijver van The Sibling Effect. Overigens kan dat voor jou als oudste ook best een last zijn…

• Empatisch. De middelste blijkt volgens verschillende onderzoeken goed in bemiddelen. En empatisch; je kunt je immers in beide partijen inleven.

 

Bron: Famme, HLN. Beeld: iStock

 

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Alcohol drinken en nog minder rimpels krijgen ook? Het lijkt een droom, maar het is de werkelijkheid. Vanaf mei dit jaar bestaat het drankje Collagin. Een gin met anti-ageing erin. Ja echt!

De bedenkers, ginmakers Camilla Brown en Liz Beswick, hebben met dit concept een uniek drankje gemaakt.

Pink lady

Perfect om het weekend mee in te luiden toch? De naam: Collagin Pink Rose. Zij omschrijven het als een zoete, maar ook bloemige gin, omdat er rozenbladeren in verwerkt zijn. Maar dat is nog niet alles.

Elf smaakmakers

Deze alcoholische lekkernij bestaat uit verschillende (botanische) ingrediënten: roze grapefruit, koriander, zoethout, vanille, passievrucht, roze peper, kardemom, orris en pure collageen. Een flesje van 50 cl kost zo'n veertig euro en koop je hier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: DailyMail Beeld: iStock