Ook al konden we onze broers en/of zussen bij vlagen wel iets aandoen, we hebben elkaar in onze jeugd toch een hoop goede dingen gezorgd. Bewezen!

Uit verschillende onderzoeken blijkt de rol van broers en zussen een leven lang positieve invloed op ons te hebben. Als die band ondanks alle jeugdige ruzies wel gezond en goed is.

• Gelukkiger. Uit onderzoek van de Amerikaanse Purdue University blijken mensen met broers en zussen over het algemeen gelukkiger en gezonder. En minder eenzaam dan mensen die enig kind zijn.

• Nostalgie. Tim Wildschut van de University van Southhampton beweert: samen oude fotoalbums doornemen is goed voor je humeur. De gedeelde nostalgie maakt dat je optimistischer en vrolijker bent.

• Zelfverzekerd. Het hebben van een zus helpt prima tegen gevoelens van eenzaamheid, angst en onzekerheid. Onderzocht door de Amerikaanse Brigham Young University.

• Gezond. Uit de Edelman gezondheidsbarometer, een onderzoek uit 2011, blijkt dat bij bijna de helft van de ondervraagden hun vrienden én familie van invloed waren op hun levenswijze en de gezondheidskeuzes die ze maakten. Ze kunnen een gezond voorbeeld zijn.

• Anti-stress. Tijd doorbrengen met mensen die je dierbaar zijn, vermindert de kans op stress. Broers en zussen blijken je bovendien als kind al tegen de negatieve effecten van stress te beschermen.

• Lang leven. Een hechte band met je dierbaren zorgt ervoor dat je langer leeft. Plos Medicine stelde dat mensen met weinig sociale contacten een hoger sterfterisico hebben. Reden daarvoor zou kunnen zijn dat familieleden elkaar aanmoedigen om gezond te blijven of goed voor jezelf te zorgen als het tegenzit.

• Avontuurlijk. De jongste thuis? Uit Brits onderzoek bleek dat de jongsten zichzelf het grappigst vonden. Naast humor zouden ze ook avontuurlijker zijn aangelegd en openstaan voor nieuwe ervaringen.

• Verantwoordelijk. Als oudste is er grote kans dat je een enorm verantwoordelijkheidsgevoel hebt en erg loyaal bent naar mensen, aldus Jeffrey Kluger, schrijver van The Sibling Effect. Overigens kan dat voor jou als oudste ook best een last zijn…

• Empatisch. De middelste blijkt volgens verschillende onderzoeken goed in bemiddelen. En empatisch; je kunt je immers in beide partijen inleven.

 

Bron: Famme, HLN. Beeld: iStock

 

Ze wordt vandaag 50, en wat blijft Kylie Minogue er altijd goed uitzien. Hoe doet ze dat toch?

In een interview vorige maand gaf Kylie eerlijk toe dat er voor een fotoshoot of opname een hoop werk aan te pas komt. ‘Achter zo’n look zit een heel team, zo sta ik ‘s ochtends echt niet meer op.’ Celebrate yourself at every age, vindt Kylie. Je kunt jezelf niet ouder of jonger maken, je kunt alleen maar jezelf in dit moment zijn. ‘Dus probeer altijd te stralen, in goede maar ook in mindere tijden.’ Ze heeft ook drie echt praktische tips – boring, naar eigen zeggen – waar Kylie al jaren trouw aan blijft. En die werken duidelijk, gezien haar jonge uitstraling. 

3x Kylie's anti-aging tips

1 Sunblock. Zon doet ons goed, maar veroudert de huid, met rimpels tot gevolg. Gebruik deze maanden dus echt een goede spf voor je gezicht, en kies eigenlijk bij voorkeur altijd voor een gezichtscrème met spf.

2 Haal áltijd je make-up af. ‘Ik draag al zo ontzettend lang make-up voor mijn werk. Maar ik maak mijn gezicht altijd schoon.’ Kylie gebruikt daarvoor mousselinedoeken, zachte doeken die extra grondig kunnen reinigen.

3 Een goede dermatoloog. ‘Ga als je kunt. Voor wat behandelingen.’

 

Bron: Prima. Beeld: Getty Images

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.