De P.C. Hooftstraat is een buitengewoon stijlvolle aanwinst rijker: de nieuwe winkel van Hermès heeft vrijdag zijn deuren geopend.

Zoals het een topmerk betaamt, is alles er even fraai. Het Parijse bureau dat alle Hermès-winkels wereldwijd ontwerpt tekende voor de inrichting, de Nederlandse architecten van MVRDV ontwierpen de transparante gevel met glazen bakstenen, die perfect bij de historische panden in de rest van de straat past.

Article continues after the ad

Bij binnenkomst valt de verrassend open indeling meteen op; de winkel bestaat uit twee verdiepingen en een tussenverdieping. Het iconische Hermès mozaïekpatroon, geïnspireerd op de oorspronkelijke vloer van de winkel in Faubourg Saint-Honoré, is uitgevoerd in warme aardetinten. Voor in de winkel is ruimte voor zijden sjaals, parfums en modieuze juwelen. In het hart worden accessoires voor mannen en vrouwen getoond. En achterin kan men de prêt-à-porter en de schoenencollecties vinden. Hier zorgt de glazen gevel voor natuurlijk licht. In de rest van de winkel hangen de traditionele Grecques lampen, oorspronkelijk ontworpen voor Hermès in 1925.

Hermès, P.C. Hooftstraat 94, Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in