Nog in ontwikkeling, maar hoop doet leven: het shirt waarin je altijd koel blijft.

Het is zo simpel dat je je afvraagt waarom het niet al bestaat: een T-shirt met daarin een plat apparaatje dat de temperatuur regelt en een app waarmee je instelt hoe fris je het wilt hebben. Of hoe warm, want in de winter werkt het andersom: fijn voor de koukleumen onder ons. Het betreft vooralsnog een klassiek wit T-shirt, dat je prima onder een pak of blouse kunt dragen.  

Article continues after the ad

De Reon Pocket is onderdeel van het startup programma van Sony, dat inmiddels de helft van het startkapitaal voor productie op grote schaal binnen heeft. Omgerekend kost een basissetje van app, shirt en element 116 euro. Plus de invoerrechten vanuit Japan, want ergens anders wordt het apparaat vooralsnog niet verkocht. Het uithoudingsvermogen van de batterij is momenteel nog beperkt, maar anderhalf uur is toch voldoende om zonder zweetplekken op je werk of een belangrijke afspraak te komen. Yay? 

Foto (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in