Grease lightning! Gooooooooooo. Wie kent het niet? Inmiddels hebben wij de film, die in de kern toch best matig is, al zéker een keer of 15 gezien. Deze grappige feitjes wisten wij nog niet. Dat 'Fonzie' uit Happy Days Danny had kunnen spelen bijvoorbeeld

1. Andere acteurs

Deze filmposter met John Travolta en Olivia Newton-John heeft inmiddels mythische proporties aangenomen in onze jeugdherinneringen, maar er hadden ook zomaar twee andere acteurs op kunnen staan.

Henry Winkler (Fonzie uit Happy Days) was in de run voor de rol van Danny en Carrie Fisher werd genoemd als Sandy.

2. Liedjes toegevoegd

Grease, Sandy, You're the one that I want en Hopelessly devoted to you werden allemaal pas aan de film toegevoegd ná de opnames. In het geval van dat laatste nummer een gouden greep, want daarmee werd een Oscarnominatie binnengesleept.

3. Danny had ook als pompbediende kunnen werken

In Grease klust Danny een beetje bij in een garage. Daar komt deze filmscène ook vandaan. maar in het script werd ook nog overwogen om hem een baantje als serveerder of pompbediende te geven. Dat had toch een heel ander liedje opgeleverd.

4. Sandy kwam helemaal niet uit Australië

In het verhaal komt Sandy, zo groen als gras, net aan in Amerika. in het originele script, was ze al een Amerikaanse, maar omdat Olivia haar Australische accent maar niet kwijtraakte, werd het script herschreven.

5. Tropische dansscène

De opnames van deze scène in de gymzaal werden gemaakt bij een temperatuur van 40 graden Celsius in een gymzaal zonder ramen. Een van de T-birds ging zelfs van zijn graatje en verschillende figuranten werden ziek van de warmte.

6. Alle castleden waren een stúk ouder dan de karakters die ze speelden

John Travolta was ten tijde van opnamen van Grease 22, 7 jaar jonger dan zijn tegenspeelster Olivia newton-John die toch ook voor een eindexamenkandidate moest doorgaan. Rizzo, de 'leidster' van The Pink Ladies werd gespeeld door Stockard Channing, tikte toen al de 33 aan.

7. 100.000 stukjes kauwgum

Het karakteristieke kauwgum kauwen van bijkans álle castleden, kostten uiteindelijk om en nabij de 100.000 stukjes kauwgum.

Filmcritici brandden Grease bij verschijning in 1978 af

Maar dat mocht de pret niet drukken. Olivia Newton-John en John Travolta werden instant tieneridolen en de film bracht zo'n 400 miljoen dollar in het laadje.

In deze video zie je nog véél meer dingen waardoor je nooit meer op dezelfde manier naar Grease kijkt:

Bron: Good Housekeeping/Libelle. Beeld: ANP Foto/KIPPA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Je houdt van haar, of je hebt een hekel aan haar, maar hoe dan ook, voor een zestiger ziet ze er ge-wel-dig uit. Zelf zegt dat ze daar hard voor moet werken. Volgens geruchten zelfs vijf uur sport per dag. Hier de leukste foto’s van 6 decennia Madonna.

Als je het trouwens leuk vindt om een beetje op de hoogte te blijven van Madonna en haar kroost. Op haar instagram-account deelt ze regelmatig persoonlijke foto’s van haar en haar gezin en dat is echt het volgen waard.

Zo deelde ze op Moederdag deze kinderfoto van zichzelf en haar moeder:

De popdiva heeft naast haar muzikale carrière ook altijd in films gespeeld. Met meer en minder succes. Desperately Seeking Susan zette haar op de kaart.

Maar echt lof kreeg ze voor haar rol in Evita.

En ze is nooit bang geweest om tegen heilige huisjes te schoppen. Hier de wereldberoemde outfit die Jean Paul Gaulthier voor haar maakte:

En met de perfecte date voor de Oscars:

 

Best DateEver!! 👑👑 #oscars #epic #fun 🎉💕🌈😂🙏🏻

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Bij het laatste MET Gala verscheen ze weer in een opzienbarende creatie van Jean Paul Gaulthier.

Haar 60e verjaardag viert ze met haar gezin in Marrakech. Happy Birthday!

 

In case someone forgot! 👑🌈😂🔥💃🏾🍷🎂♥️🇲🇦#birthday #magic #Marakesh

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in