Grease lightning! Gooooooooooo. Wie kent het niet? Inmiddels hebben wij de film, die in de kern toch best matig is, al zéker een keer of 15 gezien. Deze grappige feitjes wisten wij nog niet. Dat 'Fonzie' uit Happy Days Danny had kunnen spelen bijvoorbeeld

1. Andere acteurs

Deze filmposter met John Travolta en Olivia Newton-John heeft inmiddels mythische proporties aangenomen in onze jeugdherinneringen, maar er hadden ook zomaar twee andere acteurs op kunnen staan.

Henry Winkler (Fonzie uit Happy Days) was in de run voor de rol van Danny en Carrie Fisher werd genoemd als Sandy.

2. Liedjes toegevoegd

Grease, Sandy, You're the one that I want en Hopelessly devoted to you werden allemaal pas aan de film toegevoegd ná de opnames. In het geval van dat laatste nummer een gouden greep, want daarmee werd een Oscarnominatie binnengesleept.

3. Danny had ook als pompbediende kunnen werken

In Grease klust Danny een beetje bij in een garage. Daar komt deze filmscène ook vandaan. maar in het script werd ook nog overwogen om hem een baantje als serveerder of pompbediende te geven. Dat had toch een heel ander liedje opgeleverd.

4. Sandy kwam helemaal niet uit Australië

In het verhaal komt Sandy, zo groen als gras, net aan in Amerika. in het originele script, was ze al een Amerikaanse, maar omdat Olivia haar Australische accent maar niet kwijtraakte, werd het script herschreven.

5. Tropische dansscène

De opnames van deze scène in de gymzaal werden gemaakt bij een temperatuur van 40 graden Celsius in een gymzaal zonder ramen. Een van de T-birds ging zelfs van zijn graatje en verschillende figuranten werden ziek van de warmte.

6. Alle castleden waren een stúk ouder dan de karakters die ze speelden

John Travolta was ten tijde van opnamen van Grease 22, 7 jaar jonger dan zijn tegenspeelster Olivia newton-John die toch ook voor een eindexamenkandidate moest doorgaan. Rizzo, de 'leidster' van The Pink Ladies werd gespeeld door Stockard Channing, tikte toen al de 33 aan.

7. 100.000 stukjes kauwgum

Het karakteristieke kauwgum kauwen van bijkans álle castleden, kostten uiteindelijk om en nabij de 100.000 stukjes kauwgum.

Filmcritici brandden Grease bij verschijning in 1978 af

Maar dat mocht de pret niet drukken. Olivia Newton-John en John Travolta werden instant tieneridolen en de film bracht zo'n 400 miljoen dollar in het laadje.

In deze video zie je nog véél meer dingen waardoor je nooit meer op dezelfde manier naar Grease kijkt:

Bron: Good Housekeeping/Libelle. Beeld: ANP Foto/KIPPA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Een succes voor First Lady Melania. Nadat zij zich ferm uitsprak tegen het immigratiebeleid van Donald Trump, kwam de president onder zó veel druk te staan dat hij wel overstag moest gaan. Opmerkelijk, omdat First Ladies meestal een meer dienende rol hebben. Wij mogen deze kant van Melania wel!

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdagavond een einde gemaakt aan het scheiden van kinderen en hun ouders bij de Amerikaanse grens. Daarvoor heeft hij een decreet ondertekend.

De afgelopen dagen barstte een storm van kritiek los over het scheiden van ouders en kinderen aan de Amerikaanse grens.

Aanvankelijk verdedigde Donald Trump dit nog, maar toen ook Melania Trump zich uitsprak tegen het beleid, kwam president Trump zó in de knel dat hij het decreet ondertekende. Een succes voor Melania dus!

Melania komt in beweging

Tot nu toe was Melania vrij onzichtbaar en vervulde ze de rol van First Lady voornamelijk tijdens staatsbezoeken. Na een korte afwezigheid vanwege een operatie aan haar nieren, gaat ze nu voortvarender te werk.

Ze zet zich via de campagne "Be Best" in om pesten onder kinderen aan te pakken. En met haar ferme standpunt wat het betreft het immigratiebeleid zet ze een steviger voetafdruk. Dat zien we graag!

Bron: NOS.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het Amerikaanse powerkoppel weet wel de beste locaties te regelen, want het Louvre opent niet zomaar haar deuren! En dat levert prachtige plaatjes op. Beyoncé plaatste op haar eigen social media een voorproefje van het kunststukje.

De wereldberoemde Mona Lisa ziet dat het goed is.

Tenisster Serena Williams is er helemaal weg van!

 

@beyonce y’all did that 🤯that’s what I’m talking about

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op

 

En Beyoncé plaatste zelf deze korte video (zet, als je op je werk zit, eerst het geluid even uit ;-)). 

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

Vanavond en morgen staan JAY-Z en Beyoncé in een uitverkochte Arena voor hun On The Run II World Tour. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in