Pizza. De moeder aller guilty pleasures. Maar weinig gerechten zijn zo universeel en hoogewaardeerd als de ronde plak deeg met je favoriete toppings. Zalige mozzarella, licht pikante tomatensaus en spicy salami, zucht. Alleen wel jammer dat het zo'n calorie-bommetje is.

Daarom waren we blij om op Startpagina Goeivraag deze vraag te vinden:

"Waar vind ik een recept voor een supergezonde pizza die niet al te veel calorieën bevat?

Onder de reacties een paar heel goede tips:

  • Gebruik pizzadeeg met granen. De vezels van de granen zullen je langer een vol gevoel geven. 
  • Wees overvloedig met je tomatensaus. Tomatensaus bevat nuttige anti-oxidanten. 
  • Beperk de hoeveelheid kaas. Gebruik bij voorkeur een light kaas. 
  • Vermijd vettig vlees zoals salami en worst. Ga eerder voor kip of garnalen of kies voor een vegetarische pizza. 
  • Bestrooi de pizza rijkelijk met groenten. Ze zijn voedzaam en caloriearm, dus daar kan je niets verkeerds mee doen.

Of deze:

De bodem maken van bloemkool, en als je als topping alleen tomatenpuree en groente doet, is het een gezonde pizza!

Meer antwoorden op de vraag, een paar recepten en een link naar websites met calorie-arme pizzarecepten vind je hier.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Natúúrlijk worden we blij van de zon in een goed glas rosé of een fles bubbels bij het water. Maar we zijn ook al tijden op zoek naar een goed, alcoholvrij alternatief. Beter voor je lijf en vaak ook met wat minder suikers. Daardoor is een laag alcohol-promillage ook voor de calorieën interessant. Vandaar dat NoLo (No alcohol, Low alcohol) dé terrastrend van deze zomer is. En laat daar nou een heel lekker drankje bij passen.

Tess Posthumus is al jaren één van 's werelds beste bartenders en in haar cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam proef je 24 en 25 juli tussen 17:00 en 00:00 cocktails met de alcoholvrije 'spirit' Seedlip.

En behalve dat het lekker is, ziet de fles er ook prachtig uit, dat maakt het toch net iets aantrekkelijker. Tussen de gins en likeuren, slaat 'ie geen slecht figuur.

Je proeft smaken á la Gin & Tonic en een goede Manhattan, maar dan zonder alcohol. Dan is het ook geen probleem dat het op een doordeweekse avond is, want de volgende dag ben je weer zo fris als een hoentje.

We zijn benieuwd!

Beeld: Flying Dutchman Cocktails

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Eindelijk is het zover. Het briljante baken van stijl op de Amsterdamse Dam is weer open. Gassan werd helemaal gerenoveerd en het resultaat mag er zijn!

Om de heropening te vieren, is het heel deze week feest. En daar kan jij van profiteren.

Tot en met 24 juli kun je bij Gassan Dam Square gratis je juwelen laten schoonmaken. En als je wilt, kijken ze ook je horloge nog even na.

En als je er dan toch bent, vergaap je dan aan de nieuwe collecties en diamanten van onder andere Rolex, Chopard, Cartier en natuurlijk Gassan 121.

www.gassan.com

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in