Hoe haal je het meeste geluk uit je geld? Koop je liever iets voor jezelf of liever voor iemand anders? Materie versus ervaring? Daar is nu antwoord op. Zo word je het gelukkigst van je geld:

“Het maakt niet uit of je na de vaste lasten veel of weinig te besteden hebt. Door binnen je budget psychologisch slimme keuzes te maken, word je gelukkig van alle uitgaven. Dankzij ervaringen in plaats van spullen. En door anderen eens te verrassen en daar zelf een heerlijk gevoel van te krijgen,” vertelt Patrick Wessels.

Patrick is consumentenpsycholoog en deed onderzoek naar de psychologische effecten van geld uitgeven. Daarover schreef hij het boek: Geld maakt wél gelukkig, dat nu in de winkel ligt.

Gelukkiger van ervaringen

Het blijkt bijvoorbeeld dat je van een ervaringen gelukkiger wordt dan van iets tastbaars. Dus liever een weekendje weg dan een nieuw sieraad. Of lekker uit eten in plaats van een trui.

Goed doel

In het boek lees je verder dat geld uitgeven aan anderen gelukkiger maakt dan uitgeven aan jezelf. En dat doneren dus een uitstekend idee is. Daarom doneert Patrick alle opbrengsten van zijn boek aan de Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa.

Beeld: iStock

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!