Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Francesca's recept voor Thaise tom kha kai tegen de griep:

Op haar blog Francesca kookt geeft Francesca aan de lopende band recepten die lekker én goed zijn voor haar en haar gezin. Wat wil je ook met drie  mannen in huis, die buiken moet gevuld!  Behalve dat, heeft ze ook een succesvol Instagram-account én enorm veel liefhebbers van haar lekkere, maakba...

Francesca's recept voor Thaise tom kha kai tegen de griep:

Op haar blog Francesca kookt geeft Francesca aan de lopende band recepten die lekker én goed zijn voor haar en haar gezin. Wat wil je ook met drie  mannen in huis, die buiken moet gevuld!  Behalve dat, heeft ze ook een succesvol Instagram-account én enorm veel liefhebbers van haar lekkere, maakbare recepten. Toevallig had ze zelf in februari de griep nog stevig te pakken...

Recept voor Francesca's pittige Thaise tom kha kai

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 750 ml kokosmelk (Aroy-D is mijn favoriet)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 stengels citroengras
  • 2 rawit pepers, in dunne plakjes gesneden
  • 6 cm laos, in dikke plakken gesneden
  • 6 kaffir lime leaves (limoenblad, koop je bij de toko)
  • 2 kipfilets (circa 300 gr), in dunne plakken gesneden
  • 200 gr oesterzwammen, grofgehakt
  • 100 gr cherrytomaten
  • sap van 1 limoen
  • vissaus
  • bruine basterdsuiker

Optioneel: garneer met gehakte koriander

Wat je gaat doen:

  1. Schenk de kokosmelk en kippenbouillon bij elkaar in een soeppan.
  2. Verwijder de buitenste schillen van de stengels citroengras, snijd ze in grove stukken en voeg samen met de rawit pepers, laos en kaffir lime leaves toe aan het vocht.
  3. Zet op middelhoog vuur en laat circa 10 minuten verwarmen zonder dat het gaat koken. Dat laatste is heel belangrijk in verband met de kokosmelk.
  4. Voeg de plakken kipfilet en oesterzwammen toe en laat nog 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  5. De laatste minuut roer je de hele cherrytomaten erdoor, die hoeven alleen verwarmd te worden.
  6. Breng de soep op smaak met limoensap, vissaus (ik gebruikte ongeveer 4 el) en bruine basterdsuiker naar smaak.
  7. Ik vind het lekker als je nog een klein zoetje proeft als tegenhanger van de pepers en dat bereik ik met een flinke theelepel bruine basterdsuiker.
  8. Serveer in soepkommen en garneer eventueel met gehakte koriander.

Meer lezen over Francesca? Bezoek dan haar website Francesca kookt of neem een kijkje op haar Instagram-account.

Credits fotografie: Wendy van Bree Fotografie