Een Jardin des Vins, een wijntuin, midden in Amsterdam. Alleen om het té gezellige interieur zou je er al uren willen blijven zitten na een (mid)dag shoppen of cultuur proeven. Lekker op de loungebank voor de open haard of aan de hoge tafels. 

En dan is het ook nog eens de plek bij uitstek om nieuwe wijn te ontdekken of te genieten van je oude vertrouwde favoriet. Net als de Shiraz-druif is de sfeer een combinatie van het Midden-Oosten en traditioneel Frans, nonchalante luxe. Wat wil de verwende liefhebber nog meer? O ja, lekkere hapjes erbij. 

Article continues after the ad

Proeven

De sommeliers die er werken, laten je graag iets verrassende smaakcombinaties proeven. En als je niet weet wat je moet kiezen, geven ze graag en vakkundig raad. Als je het lastig vindt te kiezen van de uitgebreide kaart, vraag de bediening dan om raad en ze zullen je vakkundig helpen. Helemaal fijn is dat als je een wijn ontdekt die je beter wilt leren kennen, dan kun je een fles kopen in de aangrenzende Shiraz Boutique des Vins. Met korting. Ook kun je er terecht voor privéwijnproeverijen met vrienden of vriendinnen.

Pop-up in The College Hotel

Na het succes van Shiraz aan de Lijnbaansgracht is er nu ook een pop-up in het chiqueThe College Hotel Amsterdam, op de grens van Zuid en de Pijp. Hier kun je elke dag vanaf 13.00 uur terecht voor heerlijke wijnen en mediterrane bites. Kun je meteen bij de buurvrouw even kijken naar de prachtige pumps waar Eva Jinek niet meer zonder kan en waar je naar verluidt een halve marathon op kunt lopen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in