Doe dan straks tussen half negen en half tien alle verlichting uit. Je bent dan onderdeel van een wereldwijde actie waar miljoenen mensen aan meedoen.

Klimaatverandering is een van de grootste dreigingen voor de natuur. Door straks met miljoenen mensen uit 170 landen een uur het licht uit te doen, geef je aan dat de aarde je dierbaar is. Kaarsjes aan, flesje wijn erbij, wordt het nog gezellig ook.

Afgelopen jaren gingen ook de lichten uit van onder meer de Big Ben, de Eiffeltoren, het Rode Plein in Moskou en de Erasmusbrug. Een mooi moment om even bij stil te staan. En na vandaag ook gewoon blijven nadenken over hoe energie kan worden bespaard...

Koelen en wassen

*Check bijvoorbeeld de temperatuur van je koelkast: 4 graden is prima, kouder is onnodig
*Moet er iets ontdooid worden, doe dat dan ín de koelkast. Dan hoeft die meteen even niet zo hard te werken
*Maak het rooster aan de achterkant van de koelkast regelmatig schoon. Door vuil en stof kan-ie slechter afkoelen en werkt ie minder goed
*Was altijd met een volle machine en op lage temperatuur. Af en toe even een wasje op 60 graden om de bacteriën die achterblijven te doden
*Een wasdroger vreet energie. Wil je 'm toch gebruiken, zorg dan in ieder geval dat het pluizenfilter schoon is

Ah, en weet je nog die stiekeme slurpers?

Zet ze na gebruik gewoon helemaal uit.
*De standby stand van de televisie en decoder
*Computer en randapparatuur
*De ready/warmhoudstand van de koffiemachine
*Stereoset en losse audioapparatuur
*Magnetron/oven met display/klok

 

Beeld: iStock

 

 

Je houdt van haar, of je hebt een hekel aan haar, maar hoe dan ook, voor een zestiger ziet ze er ge-wel-dig uit. Zelf zegt dat ze daar hard voor moet werken. Volgens geruchten zelfs vijf uur sport per dag. Hier de leukste foto’s van 6 decennia Madonna.

Als je het trouwens leuk vindt om een beetje op de hoogte te blijven van Madonna en haar kroost. Op haar instagram-account deelt ze regelmatig persoonlijke foto’s van haar en haar gezin en dat is echt het volgen waard.

Zo deelde ze op Moederdag deze kinderfoto van zichzelf en haar moeder:

De popdiva heeft naast haar muzikale carrière ook altijd in films gespeeld. Met meer en minder succes. Desperately Seeking Susan zette haar op de kaart.

Maar echt lof kreeg ze voor haar rol in Evita.

En ze is nooit bang geweest om tegen heilige huisjes te schoppen. Hier de wereldberoemde outfit die Jean Paul Gaulthier voor haar maakte:

En met de perfecte date voor de Oscars:

 

Best DateEver!! 👑👑 #oscars #epic #fun 🎉💕🌈😂🙏🏻

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Bij het laatste MET Gala verscheen ze weer in een opzienbarende creatie van Jean Paul Gaulthier.

Haar 60e verjaardag viert ze met haar gezin in Marrakech. Happy Birthday!

 

In case someone forgot! 👑🌈😂🔥💃🏾🍷🎂♥️🇲🇦#birthday #magic #Marakesh

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in