Doe dan straks tussen half negen en half tien alle verlichting uit. Je bent dan onderdeel van een wereldwijde actie waar miljoenen mensen aan meedoen.

Klimaatverandering is een van de grootste dreigingen voor de natuur. Door straks met miljoenen mensen uit 170 landen een uur het licht uit te doen, geef je aan dat de aarde je dierbaar is. Kaarsjes aan, flesje wijn erbij, wordt het nog gezellig ook.

Afgelopen jaren gingen ook de lichten uit van onder meer de Big Ben, de Eiffeltoren, het Rode Plein in Moskou en de Erasmusbrug. Een mooi moment om even bij stil te staan. En na vandaag ook gewoon blijven nadenken over hoe energie kan worden bespaard...

Koelen en wassen

*Check bijvoorbeeld de temperatuur van je koelkast: 4 graden is prima, kouder is onnodig
*Moet er iets ontdooid worden, doe dat dan ín de koelkast. Dan hoeft die meteen even niet zo hard te werken
*Maak het rooster aan de achterkant van de koelkast regelmatig schoon. Door vuil en stof kan-ie slechter afkoelen en werkt ie minder goed
*Was altijd met een volle machine en op lage temperatuur. Af en toe even een wasje op 60 graden om de bacteriën die achterblijven te doden
*Een wasdroger vreet energie. Wil je 'm toch gebruiken, zorg dan in ieder geval dat het pluizenfilter schoon is

Ah, en weet je nog die stiekeme slurpers?

Zet ze na gebruik gewoon helemaal uit.
*De standby stand van de televisie en decoder
*Computer en randapparatuur
*De ready/warmhoudstand van de koffiemachine
*Stereoset en losse audioapparatuur
*Magnetron/oven met display/klok

 

Beeld: iStock

 

 

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.