Oh, hebben we niet allemaal gezwijmeld bij de romantische dansscènes en onszelf ‘Baby’ gewaand op een Franse camping? Vorig jaar bestond deze klassieker al weer 30 jaar (auw). Tijd om even terug te kijken. Kende jij deze grappige feitjes?

IJs- en ijskoud

Het stuk in de film waarin Johnny en Baby in een meer de lift oefenen is opgenomen in Lake Lure, North Carolina. Daar kan het in de winter behoorlijk koud worden. Deze scène werd opgenomen ik oktober… Er zijn geen close-ups, want dan zou je zien dat de lippen van het acteurskoppel blauw waren van de kou. 

Johnny bestond écht

Dirty Dancing is grotendeels geïnspireerd op de kinderjaren van scenarist Eleanor Bergstein. Zij is de jongste dochter van een joodse arts uit New York. Zomers bracht zij met haar ouders door in een resort in de Catskills. 

Het karakter van Johnny is gebaseerd op de verhalen van Michael Terrace, een dansinstructeur die Bergstein in 1985 ontmoette in de Catskills terwijl ze het verhaal aan het onderzoeken was.

De échte Johnny: Michael Terrace.

Warming-up wordt episch

De scène waarin Johnny en Baby in de dansstudio oefenen en naar elkaar toe kruipen over de houten vloer, was eigenlijk een warming-up van Patrick Swayze en Jennifer Grey. Ze deden maar wat. De regisseur vond het echter zo leuk dat het in de film gebleven is.

Verfje hier, verfje daar

De boombladeren werden groen gespoten voor deze scène (in de herfst hebben de bladeren natuurlijk andere kleuren).

Leeftijdsverschil

Jennifer Grey was 27 toen ze door moest gaan voor de 17-jarige Baby. Ook Patrick Swayze moest er 10 jaar af snoepen. Hij was 35 toen hij Johnny (25) speelde. Tijdens sommige opnames draagt hij zelfs een korset om slanker (en jonger) te lijken.

Pesthekel

Helaas, helaas, deze filmromance maakte geen enkele kans in het echte leven. Patrick en Jennifer hadden weliswaar veel chemie op het scherm, maar daarachter konden de twee elkaar niet luchten of zien. 

Niet Jennifer Grey maar…

Sharon Stone en Sarah Jessica Parker deden (volgens roddels) ook auditie voor de rol van Baby.

Giechelende Jennifer was echt

Die scène waarin Johnny met zijn hand langs de oksel van Baby strijkt en zij steeds moet lachen? Ook die is tijdens het repeteren opgenomen. Jennifer schoot steeds in de lach en Patrick irriteerde zich zichtbaar mateloos. Uiteindelijk is het één van de beroemdste filmscènes ooit!

En wat leverde het allemaal een fijne film op! Zucht.

Bron: IMDB.com. Beeld Michael Terrace is privé-bezit.

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!