nouveau-health-gezondheid-dieet

Ook minder trek als de de temperatuur stijgt? Op zich geen probleem, als je maar genoeg vocht en voedingsstoffen binnenkrijgt. Hier moet je op letten.

Diëtist Harriet Verkoelen: "Het is inderdaad echt niet erg om een dag of een paar dagen wat minder te eten. Als je merkt dat je last hebt van een verminderde eetlust, hoef je niet extra te eten om eventuele tekorten aan te vullen." 

More content below the advertising

Opgeblazen gevoel

Een verklaring voor de verminderde eetlust kan zijn dat er minder energie nodig is om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Volgens Verkoelen eten mensen door de warmte ook minder omdat ze vocht vasthouden en daardoor last hebben van een opgeblazen gevoel.

"Probeer de koolhydraten, en dan vooral de snelle koolhydraten (zoals in niet-volkoren pasta en brood), minder te eten. Die versterken dat opgeblazen gevoel. Daarbij beweeg je vaak ook minder wanneer het erg warm is, wat de honger ook niet bevordert."

"Ik denk dat de neiging bestaat om met dit warme weer makkelijker te eten", zegt diëtist Walrabenstein. "Mensen hebben geen zin om te koken.

Als je er tijd voor hebt, probeer dan eerder op de dag je diner al voor te bereiden. Dan hoef je het 's avonds eventueel alleen nog maar op te warmen."

Wat eet je dan wel?

Verkoelen vindt salades het perfecte gerecht voor een zomerse dag. "Met veel groentes erin, peulvruchten en iets waar je eiwit uit haalt, zoals vis, kip, kaas en noten.

Ook lekker is een ongebonden soep met gepureerde groentes. Soep kun je eventueel ook koud eten, zoals een gazpacho (een koude, Spaanse tomatensoep, red.)."

Walrabenstein raadt aan om tijdens de warme dagen minder dierlijke producten te eten. "Deze producten zijn gevoeliger voor bederf. Kies in plaats daarvan voor groente, aangevuld met een beetje (volkoren) pasta of aardappelen en peulvruchten.

Zwarte bonen zijn lekker in een salade en kikkererwten combineren goed met couscous. In combinatie met volkoren granen geven deze producten een voldaan gevoel."

'Zomerse' keukens

Goede keukens om met warm weer inspiratie uit te halen zijn volgens Walrabenstein de Aziatische, Afrikaanse en Thaise keuken. "Die bieden lichte gerechten met "zomerse" ingrediënten zoals kokos, citroen en gember.

Ook de Marokkaanse keuken sluit goed aan bij de zomer, denk aan een couscous."

Tussendoor

Tussendoor is een fris stuk fruit altijd een goed idee, maar de diëtist zegt dat veel mensen bang zijn om te veel fruit te eten vanwege de suiker die er in zit.

Verkoelen benadrukt ook om geen fruit te kiezen dat verleidt tot overeten, zoals druiven en kersen. "Dan krijg je ongemerkt toch veel suiker binnen. Kies in plaats daarvan voor aardbeien, frambozen of bramen. Die bevatten minder suiker dan druiven en kersen."

IJsjes

Tot slot ijsjes, de populairste snack tijdens zomerse dagen. Waterijs is naar mening van Walrabenstein de meest verstandige keuze. "Roomijs is verraderlijker omdat je er snel te veel van eet door de combinatie van suiker en room.

Natuurlijk mag een roomijsje af en toe best, maar iedere dag is teveel van het goede. Je kunt overigens zelf heel lekker ijs maken door banaan in te vriezen en dit daarna te pureren."

Bron: NU.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in